начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

интересен имотен казус

Казуси за недвижими имоти

интересен имотен казус

Мнениеот kasmetlijata » 09 Юни 2005, 18:00

Съсобственик на имот съм и имам нотариално заверен договор за ползване на дворното място с другият съсобственик. Така аз ползвам едната половина а той другата. В моята половина съм поставил временно строителни материали на височина 1 метър, на около 4 кв.м. площ, далеч от къщата и границата по между ни (по нотариално заверения договор), но двора e 400 кв.м. и е неделим и е общ, въпреки че имаме нотариално заверен договор за ползване на дворното място с другият съсобственик.
Въпроса ми е:
Има ли право проверка от общината (по негова жалба) да ми състави акт и има ли шанс ако обжалвам?
kasmetlijata

Re: интересен имотен казус

Мнениеот scribtor » 09 Юни 2005, 23:27

За акт - винаги може да се състави, стига да има предпоставки и желание. Виж Наредбата за опазване на обществения ред и ... на твоята Община.
За шанс при обжалване - винаги има. "От съд и от жена всичко се иска, пък каквото даде!" - така казва един мой колега.
Ама като гледам, как си се запритеснявал, май доста боклук си струпал на двора?? ;-)...
Аватар
scribtor
Потребител

Назад към Имотни казуси