начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Декларации от съпругата на продавача на имот, придобит по вр

Казуси за недвижими имоти

Декларации от съпругата на продавача на имот, придобит по вр

Мнениеот dyody » 08 Мар 2005, 21:31

Спешно трябва да придвижа следния въпрос, моля за помощ!
Продавам собствена ливада, уреждам да бъде продадена заедно с нея и ливадата на съседа (живее в друг град) и трябва да му пиша какви документи да ми изпрати. Разговарях днес с адвокат, но забравих да питам за някои неща.
Адвокатът ми каза, че съседът ми трябва да изпрати:
1.Нотариално заверено пълномощно за прподажба от него и съпругата му, тъй като имотът е придобит по време на брака (възстановена на съседа ми земеделска земя с решение на поземлената комисия съгласно ЗСПЗЗ и последващ нотариален акт на негово име от 1997 г., женен е от 1992 г.).
2.Съответните 2 декларации от името на продавача, нотариално заверени (нотариусът знаел какви, а и аз се досещам какви).
3.Оригинала на нотариалния акт.
Това, което забравих да питам, е: трябва ли и съпругата му да ми изпрати от свое име нотариално заверени двете декларации - за липса на задължения и за семейно и гражданско състояние, след като и тя участва в пълномощното като упълномощител, макар да не е на нейно име нотариалният акт и да не е продавач, а само съпруга на продавача?
Моля за мнение, предварително благодаря!
dyody

Re: Декларации от съпругата на продавача на имот, придобит п

Мнениеот Petranka » 08 Мар 2005, 23:31

За всеки случай и съпругата да изпрати декларации.
Petranka

Назад към Имотни казуси