начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Как да получа писмено доказателство?

Казуси за недвижими имоти

Как да получа писмено доказателство?

Мнениеот val4o123 » 25 Дек 2021, 17:45

Какво се има в предвид под "писмено доказателство" в следния член:

Чл. 33. Съсобственикът може да продаде своята част от недвижимия имот на трето лице само след като представи пред нотариуса писмени доказателства, че е предложил на другите съсобственици да купят тази част при същите условия и декларира писмено пред него, че никой от тях не е приел това предложение.

Ако взема един обикновен бял лист или лист с редове от тетрадка, и накарам съсобственика да напише, че съм му предложил да купи идеалните части, а той е отказал, и се разпише под написаното от него, това ще бъде ли зачетено като "писмено доказателство" по смисъла на цитирания закон?

Обяснете, моля! :)
val4o123
Младши потребител

Re: Как да получа писмено доказателство?

Мнениеот ivan_lawyer » 25 Дек 2021, 21:48

Идеално е това - няма проблем.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Как да получа писмено доказателство?

Мнениеот ivanov_p » 26 Дек 2021, 18:27

Зависи от нотариуса. На мен нотариуси са ми искали доказателства неща за които други въобще не питат, те си имат собствени закони, които отменят другите. Пробвайте така, ако не стане заверете подписа, ако пак не стане заверете подписа и съдържанието, ако пак не стане представете и доказатества, че нотариуса е с пълни права и т.н.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Имотни казуси