Колеги според вас,възможно ли е ползувател,на когото е учредено пожизнено правото на ползване върху имот,да ограничи собственика да отдава под наем собствения си имот.Ясно е,че в такъв случай собственика получава голата собственост и ползувателя може да се ползва от плодовете на веща.
Вие как мислите?
Благодаря Ви предварително!
- Дата и час: 21 Ное 2024, 22:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ползувател
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Ползувател
за собственика е голата собственост и нищо друго ,апартамента може да се отдава под наем от ползвателя а не от собственика
- donna
- Старши потребител
Та аз съм изправен пред следния казус:съсед, собственик(гол собственик) на таванско складово помещение,отдава същото под наем за живеене.Завел съм негаторен иск срещу собственика,тъй като той фигурира,като наемодател,въпреки,че в нотариалния си акт за собственост е учредил пожизнено ползване на трето лице.
възможно ли е според вас съда да отхвърли иска ми?
възможно ли е според вас съда да отхвърли иска ми?
- worm
Колега правото на ползване ако не се упражни в рамките на 5 години от учредяваето му се погасява.
- animus
- Нов потребител
Пасивно легитимиран по негаторния иск е лицето,което извършва неоснователните действия,които нарушават някакво вещно право. Кое право на ищеца се нарушава и как става това.Може и наемателят да е пасивно лигитимиран.
- яstavrev
Според мен би трябвало да може и ревандикационен иск. Всяко вещно право може да се защитава по същия начин като собствеността (чл. 111 от ЗС).
- Койчо от Конаре
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|