начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Плащане на наем без договор , с текст : "дарение"???

Казуси за недвижими имоти

Плащане на наем без договор , с текст : "дарение"???

Мнениеот Tanya-R » 09 Фев 2005, 12:52

Колеги, моля ви, дайте съвет!
Имам ЮЛ с нестоп. цел, което плаща ежемесечно "наем" на Пенсионерски клуб. Пенс. клуб не искат да сключат договор. Тъй като става въпрос за изгодна сума - 60,00 лв. /месечно/., пенс. клуб издават на ЮЛ единствен документ - квитанцията от ПКО за внесена сума с текст ДАРЕНИЕ.
Какво да правя, тъй като съм счетоводител на въпросното ЮЛ - това нормално ли е??? Какво следва да направи ЮЛ, за да не е в нарушение на законодателството?
Благодаря на отговорилите!
Tanya-R

Re: Плащане на наем без договор , с текст : "дарение"???

Мнениеот Iva Dicheva » 09 Фев 2005, 14:57

A imate li sklu4en dogovor za darenie?
Iva Dicheva

Re: Плащане на наем без договор , с текст : "дарение"???

Мнениеот anastassia terzieva » 09 Фев 2005, 17:41

veroiatno pensionerskia klub se pomeshtava v obshtginski imot i te niamat pravo da go prenaemat i za da vi dadat niakakv dokument vi davat ne za naem, ot koeto moje da posledva izrliat ot tam za narushavane na dogovora s obshtiunata a za darenie
vzemete edno reshenie na yuridicheskoto lice za takiva periodichni darenia i sai gi oschettovodiavaite na tova osnovanie, nai dobre reshenieto da e na OS, za da ne mogat da praviat problemi eventualno na upravitelia che e zloupotrebil sas sredstva na drujestvoto
ako imate nujda ot konkretna pomosht pishete mi na e-maila
anastassia.terzieva@lex.bg
anastassia terzieva

Назад към Имотни казуси