начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Davane pod naem jilichte na semeistvo

Казуси за недвижими имоти

Davane pod naem jilichte na semeistvo

Мнениеот Julio » 11 Фев 2004, 08:05

Ако дам под наем семейното си жилище на друго семейство с договор за определено време, то същото ще мине за семейно жилище на наемателя. Тогава след време ще мога ли да претендирам наемателя да ми го освободи ? Или жилището ми водещо се като семейно на наемателя ще го загубя за дълго и неопределено време или завинаги, защото ще завися от волята му и аз на практика няма да мога да си го получа обратно ?
Julio

Re: Davane pod naem jilichte na semeistvo

Мнениеот donna2 » 11 Фев 2004, 09:31

разбира се че ще можете да претендирате да го освободи , но първо кажете за колко време го давате ,имате или не писмен договор и за какъв срок е договора
donna2
Потребител

Мнениеот Julio » 12 Фев 2004, 00:06

Ima dogovor za 3 godini
Julio

Мнениеот donna2 » 12 Фев 2004, 00:28

,а вписахте ли го ,защото ако е вписан договора за наем при една продажба на имота наемният договор ще остане в сила и спрямо купувача/ако не го прекратите преди една евенуална продажба на имота / все пак вижте какви клаузи сте предвидили за прекратяване

ако не сте го вписали никакъв проблем ще го прекратите с едномесечно предизвестие ,защото ако не го прекратите -договор за наем сключен преди прехвърляне на имота ако има достоверна дата е задължителен за преобретателя за предвидения от него срок но не за по-вече от една година от прехвърлянето
donna2
Потребител

Мнениеот badu » 12 Фев 2004, 17:05

винаги имате правото да прекратите договора.Дори в последствие да плащате неустойки предвидени в договора при предсрочно прекратяване от ваша страна
badu

Назад към Имотни казуси