начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

razreshenie za napuskane na nepalnoletno lice granicite na B

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

razreshenie za napuskane na nepalnoletno lice granicite na B

Мнениеот mira30 » 08 Май 2004, 01:15

Interesuva me kak moga da izveda nepalnoletnoto si dete izvan BG v sluchai che bivshiat mi saprug ne dava saglasie za tova. Izdrajka ne e izplashtal za celia period sled razvoda za koeto sam zavela izpalnitelno delo. Imam li shansove da spechelia delo za lishavane ot roditelski prava i tova bi li mi pomognalo da izveda deteto mi. V sluchai che sam omajena za chujdenec shte mi bade li po lesno da si vzema deteto
mira30
Нов потребител

Re: razreshenie za napuskane na nepalnoletno lice granicite

Мнениеот donnа2 » 08 Май 2004, 08:30

ако бащате не дава съласие за напускане на страната и не желае да оформите документите за издаване на паспорт , можете да заведете дело с правно основание чл.72 от СК , ще поискате от съда с решението си да замести съгласието на бащата за издаване на паспорт и напукане на страната , като искате в решението си да постанови неограничен брой пъти напускане на страната от страна на детето ви до навършване на 18г. възраст съдът след като прецени доказателствата по делото ще реши въпроса , резбира се не мога да ви кажа в чия полза съда ще реши , решението подлежи на обжалване по общия ред

Делото за лишаване от родителски права е много тежко производство , първо ще ви посетят от общинска служба социално подпомагане , те ще изготвят социалния доклад относно детето ще трябва да разговарят с вас ,детето , новият ви съпруг , , могат да поискат и данни от чужбина от съответните социални служби
делото се гледа от съдия ,съдебни заседатели и прокурор
ако детето има навършени 10г. съдът може да реши да го разпита в съдебно заседание /вярно в присъствието на психолог/ , я да видим сега какво би казало детето , то едва ли позанва добре новия ви съпруг , бихте ли подложили на това едно дете /
Следващото е ,че бащата може и да няма възможност да плаща , или току виж платил , така че отпада неплащането на издръжка като основание за лишаване от родителски права

Решението по дело за лишаване от родителски права също подлежи на обжалване по общия ред , така че тръгне ли някой от вас двамата да обжалва .........................
В случай че сте омъжена за чужденец и бащата не е съгласен то да пътува с вас и да живее в чужбина съда ще реши въпроса , а това че сегашния ви съпруг е чежденец няма обсолютно никакво значение
donnа2

Мнениеот mira30 » 08 Май 2004, 11:27

Blagodaria za saveta. Mislish li che bi bilo dobre i v moia polza ako iztakna v sada osven neizplashtaneto na izdrajka i tova che imam nalojen zapor na zaplatata zaradi negov zaem koito e izteglen po vreme na braka i koito sega toi ne pogasiava. Iziskvaneto na bankata beshe drugia saprug da se podpishe kato sadlajnik. Toi niama dom, jivee na kvartira a po povod deloto za izdrajka potvardi pred sadia izpalnitel che niama i dohodi. Kak da postapia ako se naloji da zamina bez dashteria si v nachaloto i se naloji da ia ostavia na grijite na maika mi vremenno?
mira30
Нов потребител

Мнениеот donnd2 » 08 Май 2004, 11:29

няма нищо лошо в това ,че майка ви ще ви помага , наемете адвокат ,заведете дело по чл.72от СК , това според мен е най-доброто ,а същевременно опитайте се да се разберете с бащата на детето
donnd2

Назад към Семейни казуси