начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Izdrajka na dete

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Izdrajka na dete

Мнениеот Bory » 07 Апр 2004, 10:32

Здравейте,
Както виждам проблемът с издръжките е доста наболял. Моето положение е следното: Разведена съм от 2001г. Съдът осъди бившият ми мъж да плаща издръжка, но разбира се досега ми е плащал от дъжд на вятър. В началото на 2002 бях решила да си търся издръжката и се обърнах към адвокатът ми от бракоразводното дело. Той се зае с въпроса, но доколкото разбрах са изпратили на бившия ми съпруг покана да си плаща. След това той пак плати за известно време и пак спря. Аз все отлагах да предприема нещо и бихте ли могли да ми кажете какво трябва да предприема сега. Благодаря ви предварително
Bory

Re: Izdrajka na dete

Мнениеот Гери » 07 Апр 2004, 10:41

Възможно е общината да изплаща присъдената ви издръжка, ще ви стане ясно като прочетете Наредбата:
http://www.consult-bg.com/index.php?mode=readlaw&id=63
Гери

Мнениеот Bory » 07 Апр 2004, 10:56

Добре, но преди това каква е процедурата. В смисъл че преди това трябва да се направи нещо друго нали?
Bory

Мнениеот maria01 » 07 Апр 2004, 13:15

Отивате в архива и си вземате изпълнителен лист за присъдената издръжка, след това при съдия изпълнителя се образува изпълнително дело. Добре е да се обърнете към адвокат за изготвяне на молбата до съдия изпълнителя.
Освен това вече отново можете да се обърнете и към прокурора да му търси наказателна отговорност по чл. 183от НК.
maria01
Потребител

Мнениеот svetla01 » 10 Апр 2004, 00:32

Kolko vreme trae zialata prozedura? Az sled 10 dni shte si vzema izpalnitelnia list i sled tova otivam pri sadia izpalnitel, do tuk vsichko mi e iasno , no sled tova kolko vreme shte triabva da chakam , barzo ili bavno se pidvijvat neshtata?
Blagodaria Vi predvaritelno i veseli praznici
svetla01

Мнениеот donna2 » 10 Апр 2004, 18:19

според зависи ако таткото работи и му знаете и асреса ще му запорирате заплатата до месец ще получите издръжката , ако обаче не успеете да го откриете ,не работи или не знаете къде работи , ако няма и имущество не мога да ви отговоря колко ще трае всичко накрая може да се стигне да получавате издръжка от общината с две думи според зависи от случая
donna2
Потребител

Мнениеот svetla01 » 10 Апр 2004, 20:16

Bivchiat mi saprug e v chujbina .Tam e zadarjan i shte ima prisada, az shte otida pri sadia izpalnitel tochno za da moga ot obshtinata da poluchavam izdrajkata za dezata . Moje bi triabvashe da utochnia . I vaprosa mi beshe ot kolko vreme se chaka za izdrajkata ot obshtinata. I oshte neshto da popitam kak moga da vzema palnomoshtno za zadgranichni pasporti na dezata i razreshenie za ivejdane ot stranata .
Blagodaria ti
svetla01

Мнениеот donna2 » 10 Апр 2004, 22:34

първо ако ще искате издръжка от общината говорете със съдия изпълнителя той ще ви обясни най добре как стоят нещата със съответната община /в смисъл бавят ли се парите или не /
по втория въпрос след като съпруга ви е задържан в чужбина не зная как ще се развие въпроса с българското посолство там ,пълномощното и декларацията следва да се заверят от българския консул , мисля че няма проблем той да се обърне към консула за тая услуга /е предполагам че ще е по-трудно тъй като е в ареста/
другия вариянт е да водите дело в България , завеждате иск по чл.72 от СК , съдът ще реши въпроса относно паспарта и ще разреши излизането извън страната на децата
donna2
Потребител

Мнениеот svetla01 » 11 Апр 2004, 19:38

Kakavo glasi chlen 72 ot SK?
svetla01

Мнениеот donna2 » 11 Апр 2004, 19:41

Упражняване на родителските права и задължения
Чл.72. Родителските права и задължения се упражняват от двамата родители заедно и поотделно. При разногласие между тях спорът се решава от районния съд след изслушване на родителите и ако е необходимо, на детето. Решението може да се обжалва по общия ред.
donna2
Потребител

Назад към Семейни казуси