начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

zakasal sam go s polska jena

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

zakasal sam go s polska jena

Мнениеот goshko » 24 Фев 2002, 07:59

zdraveite na vsichki pichove znachi imam slednia problem predi dve godini imah afera s edna poliakinia koiato sega iska da me sadi za bashtinstvo . i mai az sam bashtata . da e jiva i zdrava i tia i bebeto ama az kakvo sam vinoven che tia go iskashe na vsiaka cena i vaobshte ne se saobrazi s mene i moito mnenie kajete kak stoiat nshtata s detskite izdrajki i tn i vaobshte kakvo znaete. az sam s H1B viza i sam v USA v momenta i sledvashtite 3-6- ... godini a tia spored mene e rodila v polsha .daite niakavi praktichni predlojenia .predpolagam che semeinite im zakoni sa podobni . daite niakakav savet che tia obshto vzeto iska pari (plashtai si sam ili shte hodia na sad) a na mene ne mi s e davat. znam che e tapa cialata situacia ama na vseki moje d a se sluchi taka che en osajdaite predvaritelno ,a ako znaete neshto poveche ili imate savet az chakam blagodaria predvaritelno
goshko

RE: zakasal sam go s polska jena

Мнениеот kofti » 25 Фев 2002, 13:12

kofti, kakvo drugo da ti kaja...
kofti

Мнениеот Mb}|{bT » 25 Фев 2002, 21:09

Честно, много ми се иска да ти помогна по някакъв начин...но колкото и да ми се иска, толкова и не мога да ти помогна. Просто нямам идея от полското законодателство. Но иначе - да знаеш - морално съм с теб!
Mb}|{bT

Мнениеот Anastassia Terzieva » 27 Фев 2002, 13:26

Dokolkoto mi e izwestno za da se dokaje ba6tinstwo,nawsyakude po sweta, sa neobhodimi kruwni probi. Kogato doydat do USA da ti wzemat kruw, to4no za towa, pak mi se obadi. :) Ako ste bili jeneni, koeto ne mi kazwa6,we4e stawa slojno-su6testwuwa prezumtsiya za ba6tinstwo-/ako deteto se rodi ot denya na swatbata do 300 dni sled razwoda- towa e w Bulgariya,no ne moje da nyama ne6to podobno i w Polska, wse pak sa katolitsi/,ako e tozi slu4ay, na neya nyama da i se nalaga da dokazwa 4e ti si ba6tata, a ti 6te tryabwa da dokaje6, 4e ne si takuw./pak s kruwna proba ili kato nameri6 drug jelae6t za dlujnostta/
Anastassia Terzieva

Мнениеот Clara » 14 Мар 2002, 18:09

Eh, Goshko, Goshko, Vse takiva gi vurshite vie, mujete. Zashto se tozrmozish tokova. Ako ne iskash da chuvash za neya poveche, nedey da se zaburkvash. Anastasia e prava, neka da doide da ti vzeme kruvna proba, ako si nyama rabota. Inache da te sudi... ne vyarvam. Ama i ti - kude sa ti akula i kulturata? Ne si li nayasno, che praveneto na deca e mnogo otgovorna rabota. I tryabva da se misli, Goshkooo :-PPP
Clara

RE: RE: zakasal sam go s polska jena

Мнениеот remo » 23 Апр 2002, 04:40

Уважаеми Гошко, включвам се малко със закъснение във Вашата тема, но да се надявам, че нищо сериозно не се е сбучило през това време. Двете дами, които са се произнесли преди мен са прави по принцип, но аз имам няколко въпроса. 1. Като как сладката полякиня, майка на твоето дете комуникира с теб? 2. Какво е твоето отношение към детето - защото от това зависи всичко!? 3. Ако не искаш да плащаш издръжка - недей! Докато чакаш да бъдеш осъден с влязла в сила присъда за да започнеш да плащаш издръжка - вече може и да си се пенсионирал! Така,че - СПОКО! А,на Вас - високоуважаема Клара, ще кажа следното - и акъла и културата на нас - мъжете,са си на място! Ама какво да се прави,като страшно обичаме ТЕХНОЛОГИЯТА ЗА ПРАВЕНЕТО НА ДЕЦА!!! Сигурен съм обаче в едно - единствените,които обичат повече от нас технологията - сте Вие - жените!!! И НЕ ВОВЕДИ МЕНЯ В ИЗКУШЕНИЕ-Е-Е-Е-Е!!! :-))))
remo

Re: zakasal sam go s polska jena

Мнениеот Даниела » 11 Юли 2002, 19:01

От това че казваш че е било"афера"разбирам че явно не си женен за въпросната полякиня а е било нещо мимолетно. След като не си женен за нея т.е. нямате акт за сключване на брак ,единственото което остава е акта за раждане на детето ,където може да те е вписала като баща, но ще го е направила ако ти знае данните/трити имена ЕГН../ .Ако ти няма данните и не те е вписала в акта за раждане на детето като баща ,то тя не може да заведе дело за издръжка .Молбата и ще бъде върната поради липса на доказателства,че ти си бащата.Тогава предполагам тя ще заведе дело за бащинство, защото само след като се установи ,че ти си бащата, тя ще може да заведе и дело за издръжка.Ако заведе дело за бащинство ,съдът ще трябва да ти изпрати призовка на адреса по постоянно местоживеене.Ако нямаш такъв те призовават чрез Държавен вестник и се смятяш за лично призован/призоваването трябва да е поне месец преди делото/Ако те няма/казваш че си в Щатите/ще я дадат на родителите ти със задължение те да ти я предадат.Ако ти връчат призовката или ти се обадят по телефона от съда ще трябва да се явиш на делото/доколкото разбирам тя ти има координатите/.Ще оспорваш че ти си бащата.Искай да видиш акта за раждане ,за да си изчислиш дали е възможно детето наистина да е от теб.Евентуално и кръвна проба.Въпреки че от думите ти съдя ,че си почти 100 процента сигурен, че ти си бащата,ако случайно се окаже че не си ,а полякинята те е вписала в акта за раждане на детето, то поискай от съда да се извърши поправка на акта за раждане на детето, за да не фигурираш вече като баща на същото и да си нямаш за в бъдеще други проблеми с нея.Това което ти писах е по българското законодателство но предполагам че нещата се припокриват и с другите.Надявам се да съм ти била от полза и да не е късно.Между другото ако решиш да и даваш пари без да си осъден ,то поне и искай разписка за сумите и за какъв период от време които си и дал,за да не се отметне по-късно в съда, че никога не си и плащал.Междувременно ако смяташ че тя е сериозна в намеренията си да води дело може да си откриеш сметка някъде където да внасяш по някой и друг лев ако бъдеш осъден ,ако пък тя се откаже или се окаже че детето не е твое винаги можеш да похарчиш спестените пари.Доколкото знам за издръжка се гледа финансовото състояние,но най -високата допреди 1г.беше най-много да се дава до 39лв.на месец освен ако страните не са уговорили в писмен вид по-голяма.Уговарянето може да стане и пред съда ,но задължително му се представя/е ти не гориш от желание да плащащ,какво остава за над размера/.Е успех.Дано да съм ти помогнала.
Даниела

Re: zakasal sam go s polska jena

Мнениеот anelina » 08 Окт 2002, 19:45

Eh,Goshko ,Goshko-sled kato si v USA i ,predpolagam,che veche si usvoil i standarta na USA-za teb problem li shte e niakakvi si 20-30 usd.na mesec za izdrajka,che go pravish na problem,no taka e kogato`"gornata glava misli s dolnata"se poluchavat takiva situacii................s izdrajki de!No spoko imash kasmet ,che si daleche i zakonodatelstvata sa razlichni,i registraziite,i kravnite probi,a be pochti nevazmojno e da te oshtetiat s izdrajka!Spoko-chao i pozdravi !
anelina

Назад към Семейни казуси