начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

пак проблем с издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

пак проблем с издръжка

Мнениеот приятелка » 15 Мар 2004, 17:52

Здравейте,всички мили адвокати! :-) (не се четкам)
Ето ситуацията при мен:Живеех на семейни начала с разведен мъж с едно дете,за което той се грижеше.От едногодишното съжителството имаме дете на 2 год.Съдът му отсъди 30лв.издръжка,аз обжалвах и тя се промени на 60лв.Като отидох да взема изпълн.лист,се оказа,че има жалба(май) от него.Там изтъкваше,че се грижи и за друго дете(нищо,че заплатата му е около 800лв)и предлагаше издръжката да се увеличи на 45 лв.Оттам нататък делото се прехвърли от нашия Районен съд в Окръжния на областния ни град.Знам,че делото се е гледало преди поне 3-4 месеца,но оттогава ни вест,ни кост.И сега въпросите:
1.Мога ли директно да поискам информация от Окръжния съд?Кога решението им ще влезе в сила?
2.След колко време и на какво основание мога да поискам ново увеличение?
Пояснявам,че той взема детето редовно по няколко пъти в месеца и показва загриженост за него,като изключим този смешен спор за 15-20 лева месечно.
Според мен той има финансовата възможност да изплаща тавана от 80 лв.Как да постъпя?
приятелка

Re: пак проблем с издръжка

Мнениеот donna2 » 15 Мар 2004, 18:28

я си проверете в архива на районния съд дали делото вече е е върнато там с решение,тия дела не подлежат на касационно обжалване , така че вече трябва да имате решение и то да е в сила , окръжния съд няма да ви прати съобщение ,че решението е изготвено точно по тая причина

винаги може да поискате увеличение стига да докажете нуждата на детето от по-висока издръжка
donna2
Потребител

Мнениеот Приятелка » 15 Мар 2004, 18:36

В нашия Районен съд проверявам всеки месец-нищо няма,а адвоката ми каза,че делото се е гледало още преди 3-4 месеца.В крайна сметка да ходя ли до Окръжния съд,ще ми дадат ли информация?
Приятелка

Мнениеот donna2 » 15 Мар 2004, 18:48

да разбира се ,може да се обадите и по телефона
donna2
Потребител

Мнениеот Приятелка » 15 Мар 2004, 18:51

А ако решението е излязло например януари 2004г.,ще ми бъдат ли изплатена със задна дата натрупванията над издръжката от 30лв.?Или ще чакат аз да подам изпълн.лист,който да влезе в сила?
Приятелка

Мнениеот donna2 » 15 Мар 2004, 19:03

ще ви се изплатят рацбира се ,с издаване на изп.лист може да си подадете молба за увеличение на издръжката , той изп.лист няма какво да влиза в сила ,той си е в сила
donna2
Потребител

Мнениеот Приятелка » 15 Мар 2004, 19:06

Страшно ти благодаря,ще действам съгласно инструкциите :-))
Приятелка

Назад към Семейни казуси