начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Бащинство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Бащинство

Мнениеот digass » 10 Май 2004, 10:54

Живях с приятелката си две години.Роди ни се дете,но тя без мое знание го записа с баща неизвестен.Не оспорих понеже бях обещал да се разведа с вече бившата си жена.Сега съм развевден,но тя ми поставя други условия,които аз не мога да приема.Впоследствие тя взима детето и замина.аз искам това дете.Искам да предява иск за бащинство и родителски права,защото сега не ми позволява даже да го видя.Детето е на 8 месеца.Бих искал някакив съвет или някой да се заеме с това.За колко врвмв бих си решил проблема,защото има опасност да излезе зад граница с детето.Благодаря.
digass
Нов потребител

Re: Бащинство

Мнениеот maria01 » 10 Май 2004, 14:09

Можете да припознаете детето със заявление до длъжностното лице по гр.състояние в Общината. Съобщава се на майката, която има право да оспори в 3 месечен срок. Ако не оспори - ще бъдете вписан в акта за раждане като баща на детето.
maria01
Потребител

Мнениеот digass » 14 Май 2004, 11:36

Благодаря Мария.А с вписването в акта за раждане придобивам ли родителски права.На майката аз ли трабва да съобщя или това общината го прави.А фамилното име на детето?
digass
Нов потребител

Мнениеот maria01 » 14 Май 2004, 13:26

Общината й съобщава, но най-добре се разбери с нея първо, защото може да се заинати и да оспори припознаването. Тогава трябва да заведеш дело в 3 месечен срок за установяване на произход. Иначе с вписването в акта за раждане ставаш баща на детето и съответно придобиваш родителски права. След като не живеете заедно, обаче, за да ги упражняваш реално, ако не се разберете доброволно пак трябва да търсиш съдебна намеса.
Така че, най-добре се извини най-чистосърдечно на това момиче, за това, че си я оставил съвсем сама в момент когато е имала най-голяма нужда от помощ, че не си бил до нея когато е била бременна и когато се е раждало детето ти. ТРЯБВА ДА Я ПОМОЛИШ ЗА ПРОШКА! Желая Ви да се съберете отново и да заживеете спокойно с детето си и двамата!
maria01
Потребител

Назад към Семейни казуси