начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Нужда от помощ [Юрист]

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нужда от помощ [Юрист]

Мнениеот gknaydenov » 28 Мар 2024, 21:46

Здравейте казуса ми е неясен - интересувам се да се страхувам ли и какво да очаквам от НОИ?
-Бях болен с редица симптоми и се лекувах в срок от 12.01 до 13.03 и ми бе прекратена регистрацията от Агенция по заетостта [основание чл.54ж, ал.1 и във връзка с чл.54д, ал.1 т.2 от КСО]
-След представяне на медицинска бележка с редицата ми диагнози и нуждата за домашно лечение за периода от 12.01 до 13.01 регистрацията ми бе възстановена , НО УВИ:

Днес 28.03.2024 получих РАЗПОРЕЖДАНЕ ОТ , което гласи РАЗПОРЕЖДАНЕ НА ОСНОВАНИЕ чл.54ж ,ал.1 от КСО ВЪЗСТАНОВЯВАМ изплащането на отпуснатото с разпореждане парично обезщетение за безработица.
Днес цял ден търся да прочета повече за чл54ж,ал.1 от КСО и то гласи че ще ми бъдат изплатени , но ще искат да ги върна обратно , това така ли е ?

Да кажа , че всичко внесено/предадено и представено през Административния път е законно = Диагнозите,Операциите и медицинските документи са с подпис и печат от хирург и личен лекар.
Какво да направя ? Писмото с разпореждането по основание чл.54ж,ал.1 от КСО глави [ВЪЗСТАНОВЯВАМ изплащането на отпуснатото с разпореждане №********/25.03.2024г парично обезщетение за безработица]

Целият съм в слух какво бихте ме посъветвали ,БЛАГОДАРЕН СЪМ на този великолепен форум за хора завършили право , който се отзовават да помагат <3
gknaydenov
Нов потребител

Назад към Осигурително право