- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
как да получа достъп?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
19 мнения
• Страница 1 от 1
как да получа достъп?
Може ли да ми кажете ако строителят отказва да ми даде ключ от собственият ми апартамент /имам нот.акт за груб строеж/който е новопостроен но няма още акт 15 и 16 какви мерки да предприема?мерси предварително
- liliaст
Re: как да получа достъп?
Molia kito znae neshto po vaprosa da mi dade savet?liliaст написа:
> Може ли да ми кажете ако строителят отказва да ми даде ключ от
> собственият ми апартамент /имам нот.акт за груб строеж/който е
> новопостроен но няма още акт 15 и 16 какви мерки да
> предприема?мерси предварително
- liliаст
§ 182. от ЗУТ Строежите, обектите и съоръженията по чл. 54, 55, чл. 56, ал. 1 и чл. 57, ал. 1 не представляват недвижими имоти по чл. 110 от Закона за собствеността, не се нанасят в кадастралната карта, не се записват в кадастралните регистри, а за удостоверяване на правото на собственост или на други права върху тях не се съставят или издават актове, подлежащи на вписване в имотния регистър.
- alex4o
- Потребител
Tova oznachva li che nemoga da predpriema nishto sreshtu tozi stroitel?Kak pone da vliaza da vidia dokade sa stignali neshtata v sgradata?
- liliact
Znae li niakoi neshto po vaprosa>?liliaст написа:
- iliact
Da razbiram che struva pari no dosega kadeto i da sam hodial i plashtala za konsultatsi pri vashi kolegi vsichki mi kazvat razlichni neshta E I KAK DA VI VAIRVAM IDA SI DAVAM PARITE KATO STE NEKOMPETENTNI???????????//liliaст написа:
- liliact
Няма такова чудо "нотариален акт за груб строеж". Ако няма акт 15 и 16, най-много да имаш прехвърлено в нотариална форма право на строеж.
-
error - Потребител
Pishe notarialen act nomer tomi t.n .......i po dolu se spomenava v sgrada na grub stroej.
- liliact
Ima mnogo razlichni vidove notarialni aktove, dokato ne se vidi tochno kakuv e - trudno moje da se otgovori na vashia vupros. Vsichki si imat nomer, tom i t.n. Budete po konkreten.
- krasi_savov
- Младши потребител
Абе, вземи да му строшиш главата! Това е най - добрия начин.
- dinev
- Потребител
Notarialen act za prodajba na nedvijim imot nomer......,tom....,delo,,,,,,,,, 2003 god./
po dolu pishe che e izgradeno na grub stroej i opisan adresa i granitsite mu.
po dolu pishe che e izgradeno na grub stroej i opisan adresa i granitsite mu.
- iliact
Трябва да водиш дело по чл.100 от закона за грубите строежи,но се налага да ангажираш адвокат!
- solomon
Човече, това за закона за грубите строежи ме разби! А пък моето мнение е следното : Имаш сграда в груб строеж, следователно съгласно чл.181 от ЗУТ си придобил право на собственост върху самостоятелен обект - апартамент, така както си е описан в нотариалния акт. Ако не ти дават ключове от апартамента значи ти отнемат владението върху собствения ти имот. Може да водиш иск за собственост по чл.108 от ЗС. Обаче преди това изпрати една нотариална покана , за да видят, че сериозно си се заел с проблема и ако се уплашат може и доброволно да ти дадат ключовете. Другият начин е да разбиеш ключалката и да влезеш, като си сложиш нов патрон. По-опитните в наказателното право да кажат дали това е самоуправство.
- mutsa
- Потребител
Прочети си още веднъж предварителния договор (договора за построяване). Вероятно имаш право само да извършваш огледи до пълното завършване на строежа и със разрешение на строителя.
Зависи, какво си подписал /-а.
Успех.
Зависи, какво си подписал /-а.
Успех.
- Ant
Имам план за строеж на къща Може ли на същото место да построя широк навес или нещо полумасивен склад
- вецов
Az sam kupila apartamenta ot drug sobstvenik i niamam takav predvaritelen dogovor.Po kasno az hodih i si napravih dogovor za dovarshitelni raboti i niama takiva neshta za kliucha.Blagodaria vi za savetite
- iliact
19 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|