Искам да закупя имот във вилна зона
на скицата са дадени 1500м2 а в действителност площа е към 2500м2
продавача ми казва че това ще се оправи с новия кадастриален план като разликата ще я закупя от общината
от общината ми казаха същото
обаче на Google Земя ясно се вижда как от едната страна комшията взел от парцела а от другата страна аз съм навлязъл в неговия
дори и построената къща не е разположена в действителност така както е на скицата
- Дата и час: 29 Ное 2024, 13:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Несъответствие между скица и реалния имот
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Несъответствие между скица и реалния имот
Дори да приемем че ползвате високо точните, платени версии на Google земя, нали знаете че в системата на РБ те са ирелевантни! А общинарските обещания, че всичко ще се оправи с новия кадастрален план са плоска измама!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
вярно е че са данните в Google Земя са ирелевантни, но са достоверни и можеш да си направиш собствено заключение за действителното състояние на парцела
- kolyo5kov
- Нов потребител
kolyo5kov написа:вярно е че са данните в Google Земя са ирелевантни, но са достоверни и можеш да си направиш собствено заключение за действителното състояние на парцела
Ако това Ви е достатъчно по нататcк да си помогнете сам - действайте!
-
Здравейте, подобен казус в който обаче нещата стоят така:
Желая да придобия имот посредством ЧСИ, на кадастралните скици обаче които той ми предоставя една от сградите /общо три на брой/ стои на отстояние от другите две а реални всички сгради са долепени една до друга.
Възможно ли е в последствие да имам някакви проблеми след като реалната ситуация се разминава с тази на скицата?
И още един подвъпрос за да не натоварвам форума, кой и в какъв срок трябва да освободи имота от вещите на стария собственик, дали това е самия бивш собственик или банката която продава имота и до кога тези вещи законно могат да останат на територията на този имот който евентуално вече ще е придобит от друго лице?
Имота ще го купя като юридическо лице от друго такова ако разбира се това има значение.
Желая да придобия имот посредством ЧСИ, на кадастралните скици обаче които той ми предоставя една от сградите /общо три на брой/ стои на отстояние от другите две а реални всички сгради са долепени една до друга.
Възможно ли е в последствие да имам някакви проблеми след като реалната ситуация се разминава с тази на скицата?
И още един подвъпрос за да не натоварвам форума, кой и в какъв срок трябва да освободи имота от вещите на стария собственик, дали това е самия бивш собственик или банката която продава имота и до кога тези вещи законно могат да останат на територията на този имот който евентуално вече ще е придобит от друго лице?
Имота ще го купя като юридическо лице от друго такова ако разбира се това има значение.
- docicha
- Нов потребител
docicha написа:Възможно ли е в последствие да имам някакви проблеми след като реалната ситуация се разминава с тази на скицата?
.
По първи въпрос възможно е да възникнат някакви проблеми но не относно придобитата вече собственост. При всички случаи ще си я запазите, макар и да има нечии опити за интервенция.
По втори въпрос, нека се намеси някой по-знаещ!
-
Благодаря за бързата реакция, дано се намери и някой да помогне за втората част от въпроса. Проблема е че имота е пълен с какво ли не включително и един автобус, който ако не е отрегистриран става съвсем сложно. Отделно сигурно още 2-3 тира с машини и какво ли още не. Опасявам се понеже явно фирмата яко е затънала и я дърпат много банки, че бившите собственици едва ли биха спазили някакъв срок за изнасяне.
- docicha
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|