начало

ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система

до rumi77

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

до rumi77

Мнениеот julyanvonemona » 24 Ное 2012, 05:14

На лични съобщения получих следният въпрос
Извинявам се за безпокойството но като четох форума ми се стори, че най-много разбираш и реших да те попитам тебе. Ако имаш време моля те ми кажи как е.
Живея в жилищна кооперация на 4 етажа( висока е около 16 метра с гаражите). Срещу нас един човек купи мястото и построи гаражи. Разбрах че от общината са му разрешили да строи върху гаражите още 3 етажа и цялата постройка ще бъде 11 метра висока. новата постройка ще ми бъде точно от южната страна и се притеснявам , че у дома няма да ме напича слънцето. Разстоянието между двете сгради е 11 метра. Искам да те питам законно ли е това разстояние или трябва да е повече. И още нещо - от къде трябва да се мери. Аз го мерих точно между нашата кооперация и гаражите в точките които опират земята. Но понеже нашата кооперация е издадена малко на страни - 1 метър ( получава се като козирка над гаражите и догоре си е все така. ) Така че не знам от къде трябва да се измери. Ако се измери от издадената част се получава 10 метра разстояние. Дано да съм го обяснила добре. Благодаря ти предварително . Чао.

Понеже личните съобщения на rumi77 не са включени - ето моя отговор
Отлично сте го обяснила!Съгласно "Чл. 32. (1) (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г.) Разстоянието между жилищните сгради на основното застрояване през улицата е по-голямо или равно на височината на жилищните сгради." .Височината на бадещата сграда която както Вие съобщавате е от южната страна и е 11 м, а пак според това което съобщавате улицата също е с ширина 11м, следователно всичко е точно. Това че Вашата сграда над гаражите има издатина ("нещо като козирка") не се смята. Разстоянието се мери при основата ("стротелната линия") - по хоризонтална права.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация