Здравейте,
през 2004 година закупихме празен парцел, на който някога е имало къща, която отдавна не съществува. Собственика беше само един и в нот. акт пише празен парцел. Сделката беше изповядана при нотариус Валери Манчев.
На 08/09 минавайки през имота забелязах група работници буквално да редят тухли върху земята, обясниха ми, че собственика ги е наел да му строя ,,къща" - нямаше бетон, нямаше основи направо в/у пръстта. Дойде въпросният ,,собственик", който за първи път виждах и ми обясни, че имал съдебен спор с човека от който купих парцела, и къщата която някога е съществувала и парцела са негови. Повече от 8 години никой не е имал претенции към имота ми, предишния собственик е починал през 2009 година и сега изневиделица се появява човек, който претендира за имота ми.
При закупуването всички документи бяха изрядни в Агенцията по вписване фигурирам аз като собственик.
Има ли някаква давност при закупуване на имот?
Какво може да се случи и към кого да се обърна за помощ?
Предварително ви благодаря.
- Дата и час: 29 Ное 2024, 13:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Строеж в чужда собственост
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Строеж в чужда собственост
Благодаря за съвета, но имам нужда от адвокат, който да е наясно с такъв тип имотни спорове. Вече направих 5 консултации с различни адвокати и всеки един имаше коренно различно виждане от другите. Моля Ви, препоръчайте ми някого.
- katq_k
- Нов потребител
Чак пък 5 коренно различни мнения... И никой ли не се помръдна да поразровичка тук и там?
-
Melly - Старши потребител
Проблема е в това, че се оказа много оплетено. Купили сме имота от човек, който ни е измамил - имал е само част от парцела, но си е извадил констативен НА за целия и ни го продава. След като умира нашия човек другия съсобственик също си вади констативен НА и сменя на негово име скицата в кадастъра, без да знае че ние вече имаме НА за покупко-продажба на целия имот. С една дума голяма плетеница. И един адвокат ни казва, че нашия НА има по-голяма тежест, минали са 5 години от сделката и няма проблем. Друг казва да заведем административно дело с/у кадастъра заради скицата, да изчакаме още 1 година, когато изтича 10 годишния срок в който сме владели имота и тогава да заведем дело с/у опонента ни.
Търсим адвокат, който е водил подобни спорове.
Търсим адвокат, който е водил подобни спорове.
- katq_k
- Нов потребител
katq_k Горният детайл от разказа Ви недвусмислено говори че "опонентът" Ви е ползвал съвет на някой отворкьо-вероятно адвокат целящ създаване на несъществуващи доказателства. Лесно може да бъде опроверган в съда, но за това трябва друг адвокат.Все пак внимавайте! По тези въпроси добрият адвокат днес е по-голяма рядкост от добрият майстор-плочкаджия, от времето на реалния социализэм.katq_k написа:..........
На 08/09 минавайки през имота забелязах група работници буквално да редят тухли върху земята, обясниха ми, че собственика ги е наел да му строя ,,къща" - нямаше бетон, нямаше основи направо в/у пръстта.....
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|