Здравейте, имаме следния проблем във връзка с договор за прехвърляне право на строеж. Договора е сключен от наш родител, който почина наскоро. Към договора е сключен анекс, за изплащане на сума в евро на строителя след което ще бъде възстановена една трета от апартамента служещ за обезщетение. В предварителния договор има конкретни клаузи, които са на базата на процент обезщетение от построената сграда. Въпросът ми е при условие, че никъде не е става ясна причината поради която трябва да се плати тази сума, тя дължима ли е? В нотариалния акт за прехвърляне право на строеж мистериозно апартамента е намалял с една трета спрямо уговореното обезщетение в предварителния договор.
Ще съм ви безкрайно благодарна, ако можете да ми дадете компетентното ви мнение.
п.п. обекта вече е просрочен с 2 години от страна на строителя спрямо договорения срок без изгледи да се продължи.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 22:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
анекс към договор прехвърлено право на строеж
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|