- Дата и час: 25 Ное 2024, 22:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
частен водопровод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
частен водопровод
Моля отговорете ми има ли личен частен водопровод. Имам съсед който твърди, че водопрода е личен и не може да бъде ползван от друго лице и да има отклонение за друг абонат.
- rosi-1967
- Нов потребител
Re: частен водопровод
възможно е но за да е сигурно трябват повече сведения - кога е направен водопровода!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Водоповода е изграден през 2003 година. Става въпрос за поземлени имоти. Трима собственика полагат тръбите от шахтата на вик до местата си . След това се включва още един собственик който заплаща сумата която му е поискана. Партитада се открива на един от тях. Сега този собственик твърди ,че водопрода е лично негов и отряза на останалите водата. През тази 2002 година всичко е било написано на един лист и до колкото знам не е заверено от нотариус . Сега ние сме едни от потърпевшите, а там ни е основното жилище.Имахме си контролен водомер и сме си заплащали редовно изразходваната вода. Сега за прекарване отново на водата ни искат 50000 лв. Дайте съвет!
- rosi-1967
- Нов потребител
Доколкото разбирам - някъде в имота на един от гражданите има легитимна шахта с водомер и партида на негово име. Местното В и К дружество е дотук. Къде отиват тръбите после - това си е ваш, на останалите собственици, вътрешен проблем. Спасението Ви е в чл. 193 (3) от ЗУТ.
-
vdggbg - Активен потребител
Аз отново ще предложа форма на рекет. Научете дали за водопровода има издадено разрешение за строеж и със сведенито на личните съобщения ня vdggbg, на nk7702n или на моите
-
Въпроса ми е частен ли е водопровода на лицето за което има открита партида и аз мога ли да се включа с отклонение след шахтата на вик и да искам откриване на партида . Според заплахите които получавам от негова страна водопровода е негов и нямам право да се включа нито вик има това право да ми даде тъй като той може да съди вик за това. Независимо от това че тръбите до него са плащани и полагани от 4 собственика на имоти. Такова ходене по мъките и никъде никой не ти казва нищо конкретно. Изготвиха ни една скица, че имаме право на водоподаване преминава по възможно най-дългия път от шахтата на вик до нашето място и сумата е знаете
- rosi-1967
- Нов потребител
rosi-1967 за Вас по важният въпрос е законно построен ли е този водопровод. Повярвайте ми!
-
ВиК не са ми показали никакви документи, но ми казаха, че ако се обадя на вътрешно ведомствен контрол и тяхната вода ще бъде спряна. За мен това означава, че има нещо нередно или нещо не е по стандарт. А днес разбрах,че тези мои съседи си сменили статута и си узаконили строежа без ние да сме получили уведомление. В заповед нр.... за постъпило заявление за смяна на статут пише.... имота е водоснабден скица нр... заверена от вик и всичко което е необходимо за смяна на статута, което още повече променя нещата. Утре отново ще ходя във ВиК.
- rosi-1967
- Нов потребител
rosi-1967 просто идете в общината и се поинтересувайте дали за водопровода има "разрешение за строж" и съобщете. Другите приказки на пазара.
-
Ходих в общината от там ми казаха че няма нищо от преди десет години.
- rosi-1967
- Нов потребител
rosi-1967 написа:Ходих в общината от там ми казаха че няма нищо от преди десет години.
Да не би да мислите че за незаконното сгротелство се прилага 10 годишна давност?........ или пък може би общинарите си мислят подобно нещо...........
-
11 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|