начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Въпрос относно виза за проектиране

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос относно виза за проектиране

Мнениеот bard888 » 22 Мар 2012, 05:59

Здравейте, разбрах че при подаването на документи за виза за проектиране се изисква и мотивирано предложение, за какво точно ми е необходима тази виза. Сградата, която искам да построя ще бъде около 70кв.м. и ще бъде предназначена за отдаване под наем(едно или максимум две помещения). Проблема е в това, че на този етап не знам за какво точно ще бъдат наемани тези помещения(магазини или офиси) и следователно как трябва да формулирам искането ми за виза.
Благодаря!
bard888
Нов потребител

Re: Въпрос относно виза за проектиране

Мнениеот emilgrigorov » 22 Мар 2012, 10:01

Най-добре се обърнете към архитект, който да прецени какво Ви е необходимо. Така, или иначе, предстои проектиране. Колкото по-рано намерите архитект, толкова по-добре.
Ако дадете тук допълнителна информация, за какво е предназначен имота по ОУП и ПУП, има ли канализация (необходимост от изгребна яма), дали тези 70 кв.м ще се доказват като допълващо застрояване, преди основното такова ... , може и да Ви насочим в някаква вярна посока.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 22 Мар 2012, 10:44

Проблема е в това, че на този етап не знам за какво точно ще бъдат наемани тези помещения(магазини или офиси) и следователно как трябва да формулирам искането ми за виза.
Най-напред следва да си изясните този проблем! Останалото за визата и мотивираното 'нам-к'во ти - после! Може и да се окаже че Виза въобще не Ви трябва! Разбира се по горния въпрос трябва сам да вземете решение!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 22 Мар 2012, 20:09

Сега като се замислих, обект с предназначение "Магазин" може да се ползва като офис, докато обратното - не. Като проектиране и строителство няма съществена разлика, трябва да се изяснят данъците и таксите през време на експлоатацията. Ако няма значение, по-добре магазин.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот bard888 » 23 Мар 2012, 08:19

Благодаря за бързите отговори. Значи по-добре е за магазин.
bard888
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 23 Мар 2012, 09:18

Сега като се замислих, обект с предназначение "Магазин" може да се ползва като офис, докато обратното - не.

emilgrigorov Много зависи този Ваш замисъл как ще бъде погледнат от общинарската и тази на ДНСК администрация в светлината на чл.чл.38 и 222 (1) т.6 ЗУТ
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 23 Мар 2012, 20:48

julyanvonemona написа:...Много зависи този Ваш замисъл как ще бъде погледнат от общинарската и тази на ДНСК администрация в светлината на чл.чл.38 и 222 (1) т.6 ЗУТ

Ами, помисли и ти. Търговски закон... Търговии. Ходи доказвай, какво продава и какво върши. В магазините има и офис, какво да ти кажа. Много е тънка тънката червена линия. Не, няма проблеми магазин да се ползва и за офис. За обратното определено има проблем.
Ако пък някой наемател толкова се натиска после да се смени предназначението, ми .... ще се смени.
А като първоначална процедура е точно все тая.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 23 Мар 2012, 21:37

Ами, помисли и ти. Търговски закон... Търговии. Ходи доказвай, какво продава и какво върши. В магазините има и офис, какво да ти кажа. Много е тънка тънката червена линия

Абе бай бабо да те не среща мечка! Срещне ли те ....После и с мислене не става......
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация