начало

ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система

административна сграда по смисъла на Закона за пчеларството

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

административна сграда по смисъла на Закона за пчеларството

Мнениеот evgenipetkov » 25 Ное 2011, 18:16

Може ли да ми помогнете в тълкуването на чл. 15 от Закона за пчеларство:
"Чл. 15. Постоянни и временни пчелини не се устройват на:

1. разстояние, по-малко от 100 м от административни сгради, училища, детски градини и болнични заведения;"

Като ми дадете определение за административна сграда. Поводът е регистриран пчелин в ДВМС и община София като "животновъден обект"- пчелин на покрива на хотел "Хилтън" с цел снабдяване на гостите на хотела със собствен биологичен пчелен мед, поради много-о-о-то лечебна медоносна растителност около хотела! Като практикуващ лекар виждал анафилактични реакции предизвикани от пчели и стършели съм притеснен от желанието на шефовете на пчеларските им съюзи да докажат, че София е чудесно място за устройване на пчелини върху покривите на всички високи хотели! В сайта си някои пчелари дори тълкуват самия хотел като "животновъден обект", това е-отстоянията били в норма/ НДК и мола/ и пътната мрежа била общинска, а не републиканска, това е законно! В "Закона за пчеларството" няма тълкуване на администранивни сгради и затова отговорете- хотел "Хилтън" с какъв статут е/административна сграда ли е/ или наистина може да се регистрира като "животновъден обект"?!!!
Смятам, че въпросът ми е правен, а не морален!Ако законодателят беше обяснил в "Закона за пчеларство" какво е "административна сграда" пчеларите нямаше да правят грешки!
evgenipetkov
Нов потребител

Re: административна сграда по смисъла на Закона за пчеларств

Мнениеот goblin » 25 Ное 2011, 19:43

Хотелската сграда не е "административна". Така пише в ЗКИР и подзаконовите актове към него. Дефиниция по Закона за пчеларството? То е като да търсите определение за "нужник" в Закона за биологичното разнообразие.
goblin
Потребител

Re: административна сграда по смисъла на Закона за пчеларств

Мнениеот evgenipetkov » 25 Ное 2011, 20:07

Разбрах. Благодаря за отговора goblin!
С отговора на goblin , за мен темата е изчерпана. Ако админа прецени, може да я изтрие.
evgenipetkov
Нов потребител

Назад към Строителство и регулация