начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Спиране на строеж- това доживотна присъда ли е?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спиране на строеж- това доживотна присъда ли е?

Мнениеот ellito99 » 05 Май 2011, 15:56

Ще се опитам накратко да представя ситуацията, в която попаднахме. Преди година направихме ремонт на жилището ни, по това време съседите ни са подали жалба, че правим преустройство, което не е истина, текла е процедура повече от половин година, т.с имало е констативен акт, след което заповед за спиране на строежа, за които ние не сме подозирали, изпращали са съобщения на стар адрес, които са били връщани, ние разбрахме в деня, в който ни спряха тока, т.с. бяха изтекли всякакви срокове за обжалване, което означава, че няма как да влезем в съд, за да бъде отменена заповедта, другият вариант е кмета да я отмени сам, след като изпълним направените предписания, но ние няма как да ги изпълним, защото не са ни дадени такива. Общината ни отговори, че преписката е изпратена в ДНСК за последващи действия, ние изчакахме 2 месеца, но от ДНСК никой не ни потърси, тогава ние се свързахме с тях, дойдоха огледаха и казаха, че ако решат, че има нарушение ще съставят акт, но те по закон нямат право да отменят кметска заповед и така до ден днешен, чакаме, но и ние вече не знаем какво. Въпроса ми е има ли някаъв изход от тази ситуация или завинаги остава жилището необитаемо, без ток и вода, няма ли някакъв срок за отпадане на тази забрана, моля ви дайте съвети, идеи, какво да направим.
ellito99
Нов потребител

Re: Спиране на строеж- това доживотна присъда ли е?

Мнениеот rts » 05 Май 2011, 17:45

Адвокат.
rts
Активен потребител

Мнениеот usra_ovcova » 07 Май 2011, 14:26

ellito99 написа: Преди година направихме ремонт на жилището ни, по това време съседите ни са подали жалба, че правим преустройство, което не е истина, текла е процедура повече от половин година, ... , моля ви дайте съвети, идеи, какво да направим.

направете същото - подайте жалба срещу съседите, че правят преустройство, което не е истина и номерът може да мине щом става така ...
и на тях ще тече процедура повече от половин година ... т.е. ще имат констативен акт, след което заповед за спиране на строежа, ще им спре тока ...
а ако им намерите и на тях някой стар адрес - екстра - ще ги цакате по тяхната схема ... :lol: :lol: :lol:
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот kirile » 24 Май 2011, 18:29

И аз съм в подобно положение , с тази разлика , че ми е съставен акт преди година и половина , но още няма заповед и имам ток и вода , но това висящо положение спира издаване на разрешение за строеж. Затова и аз питам , това доживотна процедура ли е и по какъв начин може да се сложи край ?
kirile
Потребител

Мнениеот kirile » 29 Юни 2011, 19:55

Моля някой да ми каже в кой член от ЗУТ се определя давността на съставен акт за незаконен строеж ?!
kirile
Потребител

Мнениеот neonka » 06 Юни 2012, 21:20

Няма ли някой запознат да коментира по случая, ние сме в почти същата ситуация само, че обжалваме акта от общината.
neonka
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 09 Юни 2012, 09:32

Моля някой да ми каже в кой член от ЗУТ се определя давността на съставен акт за незаконен строеж ?!

Здравй kirile бяхте се поизгубил малко, но пък в замяна на това на този въпрос може да Ви се отговори еднозначно!
Ако става въпрос за констативен акт за незаконен строеж -няма такъв давностен срок!
Може единствено да разчитате на мърлювщината на общинарската и дРъжавна администрация!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация