начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Продажба на гори

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба на гори

Мнениеот ivon83 » 04 Юни 2010, 10:54

Здравейте, интересуваме как и дали е възможно да се продават борови гори в района на Родопите? Горите в момента са в кооперация. Благодаря предварително
ivon83
Нов потребител

Re: Продажба на гори

Мнениеот julyanvonemona » 04 Юни 2010, 10:57

Стига да има кой да ги купи иначе и аз продавам разкошни дъбови гори в Ловешко. Бях ги купил ама ме фана мораториума със заменките. Каквото замених замених сега ми остава само сеч и продажба, ама няма пазар.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот ivon83 » 04 Юни 2010, 11:12

А как можем да получим информация относно продажбата- цени, условия, може би в горското по район или ?
ivon83
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 04 Юни 2010, 12:02

ivon83 написа:Здравейте, интересуваме как и дали е възможно да се продават борови гори в района на Родопите?

Няма забрана, ерго- имате ли купувач и цената ви устройва- продавате. Погледнете си договора с кооперацията- възможни са проблеми.

julyanvonemona написа:.... сега ми остава само сеч и продажба, ама няма пазар.

Пазар за добита дървесина има, зацикля в периода началото и края на годината, но сега търсене има, дори предлаганата дървесина не отговаря на търсенето.

ivon83 написа:А как можем да получим информация относно продажбата- цени, условия, може би в горското по район или ?

Питайте в местната агенция за недвижими имоти, в ловното/горско стопанство няма как да знаят евентуална продажна цена. Но не пречи да питате и там.
Пазарът на горски площи никога не е бил динамичен, поради спецификата на на самия имот. Да си собственик на гора е бреме, но хората още не са разбрали същината на проблемите, които им предстоят.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 05 Юни 2010, 10:24

Да си собственик на гора е бреме, но хората още не са разбрали същината на проблемите, които им предстоят.

Така е дявол го взел но се утешавам с това, че според както е казал Шекспир "...обичат бремето от което се бременее"
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация