начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Разрешение за ползване на мелница

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разрешение за ползване на мелница

Мнениеот julyanvonemona » 22 Фев 2010, 17:02

От ходене по мъките, та чак до този форум!
"С проекти и издадено разрешение за строеж от 1994г. съм построил в имота си малка мелница с амарикански машини та дрънка! Нямам спор със съседи с никой но с РДНСК- Бургас имам! Оказа се че мелниците - независимо от големината им съгласно една тяхна наредба (не мога да цитирам в момента номера и) трябвало да се приеме от държавна приемателна комисия(ДПК), ако беше с надзорна фирма - лесна работа! Дойдоха, написаха си домашното, после отстранихме пропуските и пр., но едно нещо не можем да отстраним - имотът нямал "устройствен статут" (бил извън регулация). Затова не могли да ми издадат акт16 и разрешение за ползване.Лично се заинтересувах! Имотът ми представлява парцел VІ-23 от кв.25 по плана на селото от 1925г.Под заглавието на плана някой е написал с червено "Квартали 6,7,8 24,25,26 и 31 са изключени от плана съгласно 216 ПМС", след което някой се е подписал без дори да си напише нито длъжността, нито името и толкова! Може ли РДНСК - бургас при положение че имам разрешение за строеж да се заяждат на дребно! Ако това е намек за рушвет -няма да ги огрее, по скоро ще туря една бомба и ще я гръмна, ама лев няма да им дам!"
Това е част от писмо на клиент на колегата ми който е правил проекта за мелницата. Аз от своя страна имам мнение но бих искал да го обсъдим. Моето мнение е, че ако единственият порок на тази мелница е липсата на "устройствен статут - РДНСК - Бургас не са прави, собственика на мелницата би могъл да сломи упорството им по съдебен ред - ако не е пропуснал някакви срокове. Вие какво мислите?
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Re: Разрешение за ползване на мелница

Мнениеот magodeoz » 22 Фев 2010, 19:41

viewtopic.php?t=40465#p391027
Тук пишете, че това постановление е отменено през 1990 г. Как тогава действа през 1994 г., че и към днешна дата?
magodeoz
Активен потребител

Re: Разрешение за ползване на мелница

Мнениеот julyanvonemona » 22 Фев 2010, 21:46

Вярно е 216 ПМС наистина е отменено но РДНСК -Бургас считат, че изключените квартали от регулацията са си изключени и там план няма. Т.е.те считат че са настъпили необратими последствия тогава, и че трябва наново включване. В същност последното съждение по отношение тяхното мислене си е чисто мое, но така предполагам, защото проявяват упорство.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация