Сега накъде newsm78 Разлепиха ни уведомления по входовете, че променят застроителния план. Имаме две седмици, в които можем да подадем възражения. Ясно ми е, че трябва професионален съвет. И ще го търсим. Въпросът е към архитект или адвокат да се обърнем. Какви са детайлите, на които трябва да обърнем внимание. Основното ни притеснение са отстоянията и височината на новия обект. Говорят ми за кота корниз 10 и 12м, но тя май не е определяща за височината на сградата. Имат по закон право да си вдигата още 4,5 м . Мога ли да изискам копие от новия план от общината, за да го занеса на някой архитект или проектант например? Мисля си, че е кауза пердута, но искам да знам, че сме направили всичко по силите си.
Много ще съм ви благодарна за всякакви съвети в рамките на разумното.
Ще се радвам и на координати на добър специалист в Пловдив.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 04:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Застрояват пространството около блока ни!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Застрояват пространството около блока ни!
Според мен трябва да се консултирате със специалист във връзка със строителните въпроси,и след това към адвокат за възражение.Малко са колегите адвокати ,които разбират тези отстояния,височини,коти и т.н. по ЗУТ в това число и аз.
Нямате и време,защото две седмици не са много.Освен това е необходимо първо да се снабдите с документите,освен с това уведомление.
Нямате и време,защото две седмици не са много.Освен това е необходимо първо да се снабдите с документите,освен с това уведомление.
- punisher
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|