- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
удостоверение за търпимост
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
удостоверение за търпимост
някой чувал ли е да се издават удостоверения за търпимост на сгради които се намират в нерегулирани працели? благодарско
- const
- Нов потребител
удостоверение за търпимост е това удостоверение, което се е издавало преди 1992 г., като настоящите удостоверения за въвеждане в експлоатация или разрешение за ползване на сграда. но ще трябва да си провериш в законодателството, защото не съм сигурна, че се е издавало за парцели, които не са в регулация...
- adiko
- Потребител
Става дума за тези удостоверения които се издават от общината за сгради които са строени преди 1985г и за тях няма никъкви строителни книжа. Аз съм ползвал такива много пъти, но за имоти в регулация.
- const
- Нов потребител
и аз това казвам де не мисля, че са се издавали за имоти, които не са в регулация - провери законодателството
- adiko
- Потребител
Колеги,за да не отварям нова тема,ще задам и аз един въпрос: Трябва ли, за да се издаде уд-е за търпимост на дадена сграда да се представи от молителя и нот. акт за собственост на земята?
- alena_
- Потребител
до колкото съм запознат е необходимо само 3 нот. заверени декларации, че имотът е строен преди 85г. Задължително е скица- от нея се вземат данните за парцела ( при обст. проверка нали Н.А. се издава накрая)
- const
- Нов потребител
Колега const, случая е следния: Подготвям обстоятелствена проверка за дворно място /парцел/ и сгради построени в него. При подаването на молбата за уд- е за търпимост ми беше заявено, че такова няма да ми бъде издадено, защото не представям нот.акт за земата. Нотариусът също е на това мнение, следвало първо да направя обст. проверка за земята, а след това на сградите.
Мисълта ми ако ми откажат издаването на уд- е за търпимост дали има смисъл да обжалвам този отказ.
Две обстоятелствени проверки, т.е. два нот. акта ще дойдат в повече и на мен и на клиентите ми.
А и се интересувам каква е практиката и на други общини.
Мисълта ми ако ми откажат издаването на уд- е за търпимост дали има смисъл да обжалвам този отказ.
Две обстоятелствени проверки, т.е. два нот. акта ще дойдат в повече и на мен и на клиентите ми.
- alena_
- Потребител
Колега const, случая е следния: Подготвям обстоятелствена проверка за дворно място /парцел/ и сгради построени в него. При подаването на молбата за уд- е за търпимост ми беше заявено, че такова няма да ми бъде издадено, защото не представям нот.акт за земата. Нотариусът също е на това мнение, следвало първо да направя обст. проверка за земята, а след това на сградите.
Мога да ви кажа специално за община Лом, Правец, Ботевград, Монтана и Враца, че търпимостта се издава от общината и се разписва от главният архитект. При нотариуса се отива накрая със всички документи от общината и областта. Нали на баззата на скицата и заснетитте сгради в нея се издава това удостоверение! Защо е необходимо да се прави проверка на земята и след това на сградите?? Сменете нотариуса За коя община конкретно става дума?
Мога да ви кажа специално за община Лом, Правец, Ботевград, Монтана и Враца, че търпимостта се издава от общината и се разписва от главният архитект. При нотариуса се отива накрая със всички документи от общината и областта. Нали на баззата на скицата и заснетитте сгради в нея се издава това удостоверение! Защо е необходимо да се прави проверка на земята и след това на сградите?? Сменете нотариуса За коя община конкретно става дума?
- const
- Нов потребител
- const
- Нов потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|