начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

удостоверение за търпимост

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

удостоверение за търпимост

Мнениеот const » 13 Ное 2007, 18:15

някой чувал ли е да се издават удостоверения за търпимост на сгради които се намират в нерегулирани працели? благодарско :D
const
Нов потребител

Мнениеот adiko » 13 Ное 2007, 18:27

удостоверение за търпимост е това удостоверение, което се е издавало преди 1992 г., като настоящите удостоверения за въвеждане в експлоатация или разрешение за ползване на сграда. но ще трябва да си провериш в законодателството, защото не съм сигурна, че се е издавало за парцели, които не са в регулация...
adiko
Потребител

Мнениеот const » 13 Ное 2007, 18:44

Става дума за тези удостоверения които се издават от общината за сгради които са строени преди 1985г и за тях няма никъкви строителни книжа. Аз съм ползвал такива много пъти, но за имоти в регулация.
const
Нов потребител

Мнениеот adiko » 13 Ное 2007, 18:47

и аз това казвам де :lol: не мисля, че са се издавали за имоти, които не са в регулация - провери законодателството
adiko
Потребител

Мнениеот alena_ » 13 Ное 2007, 18:49

Колеги,за да не отварям нова тема,ще задам и аз един въпрос: Трябва ли, за да се издаде уд-е за търпимост на дадена сграда да се представи от молителя и нот. акт за собственост на земята?
alena_
Потребител

Мнениеот const » 13 Ное 2007, 18:50

:D значи се разбрахме. благодаря
const
Нов потребител

Мнениеот const » 13 Ное 2007, 19:00

до колкото съм запознат е необходимо само 3 нот. заверени декларации, че имотът е строен преди 85г. Задължително е скица- от нея се вземат данните за парцела ( при обст. проверка нали Н.А. се издава накрая)
const
Нов потребител

Мнениеот alena_ » 13 Ное 2007, 19:07

Колега const, случая е следния: Подготвям обстоятелствена проверка за дворно място /парцел/ и сгради построени в него. При подаването на молбата за уд- е за търпимост ми беше заявено, че такова няма да ми бъде издадено, защото не представям нот.акт за земата. Нотариусът също е на това мнение, следвало първо да направя обст. проверка за земята, а след това на сградите.
Мисълта ми ако ми откажат издаването на уд- е за търпимост дали има смисъл да обжалвам този отказ.
Две обстоятелствени проверки, т.е. два нот. акта ще дойдат в повече и на мен и на клиентите ми.
А и се интересувам каква е практиката и на други общини.
alena_
Потребител

Мнениеот const » 14 Ное 2007, 09:01

Колега const, случая е следния: Подготвям обстоятелствена проверка за дворно място /парцел/ и сгради построени в него. При подаването на молбата за уд- е за търпимост ми беше заявено, че такова няма да ми бъде издадено, защото не представям нот.акт за земата. Нотариусът също е на това мнение, следвало първо да направя обст. проверка за земята, а след това на сградите.
Мисълта ми ако ми откажат издаването на уд- е за търпимост дали има смисъл да обжалвам този отказ.
Две обстоятелствени проверки, т.е. два нот. акта ще дойдат в повече и на мен и на клиентите ми.
А и се интересувам каква е практиката и на други общини.

Мога да ви кажа специално за община Лом, Правец, Ботевград, Монтана и Враца, че търпимостта се издава от общината и се разписва от главният архитект. При нотариуса се отива накрая със всички документи от общината и областта. Нали на баззата на скицата и заснетитте сгради в нея се издава това удостоверение! Защо е необходимо да се прави проверка на земята и след това на сградите?? Сменете нотариуса :D За коя община конкретно става дума?
const
Нов потребител

Мнениеот const » 14 Ное 2007, 09:02

Мога да ви кажа специално за община Лом, Правец, Ботевград, Монтана и Враца, че търпимостта се издава от общината и се разписва от главният архитект. При нотариуса се отива накрая със всички документи от общината и областта. Нали на баззата на скицата и заснетитте сгради в нея се издава това удостоверение! Защо е необходимо да се прави проверка на земята и след това на сградите?? Сменете нотариуса :D За коя община конкретно става дума?
const
Нов потребител

Назад към Строителство и регулация