- Дата и час: 29 Ное 2024, 13:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Акт за узаконяване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Re: Акт за узаконяване
poli_g написа:nk7702n написа:...А, относно идентификаторите си има закон - ЗКИР. Там всичко си пише.
Добре! Нека е по твоя начин- посочи ми нормата, на мен невежата, за да се ограмотя и аз веднъж, в ЗКИР, която описва това, което се коментира тук?
а, така- за проекта на идентификатори на новообразуваните имоти и нанасянето им в КК и КР?
Понятие" Проектоидентификатор" не съществува в ЗКИР, а само идентификатор - чл. 23 - 26 от ЗКИР. Отделен въпрос е този какви последици / негативни / от създаването на т.н. проектоидентификатори биха могли да настъпят.
- nk7702n
- Старши потребител
Melly написа:Мисия..... невъзможна.
.... Не искам да се заяждам, но опонента все това повтаря като мантра- а, си си позволил да напишеш нещо, което не е в синхрон с изразеното мнение, или си с кофти настроение, или си дребнав, или се заяждаш.
Ми, ок. - давам шанс да ми натрие носа.
Някога.... , като чета няма да е днес.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:Melly написа:Мисия..... невъзможна.
.... Не искам да се заяждам, но опонента все това повтаря като мантра- а, си си позволил да напишеш нещо, което не е в синхрон с изразеното мнение, или си с кофти настроение, или си дребнав, или се заяждаш.
Изложи теза, която да подлежи на оборване, такива изказвания от рода, "тая заповед няма да я чета..., "като гледам как сте се събрали на раздумка, отивам да работя", или" не всичко го пише в ЗКИР", не излагат никакви конкретни съждения, а са си чисто заяждане. Нямам нищо против конкретните спорове, но не се нуждая от излишни емоции и драми. Чакам конкретно мнение, което като опонент трябва да оборя.
- nk7702n
- Старши потребител
Melly написа:probcho написа:Гледам, че въртите едни пари.... тука!
Ама поне да беше по темата, пък то пак се избяга силно в страни!
Кой ти гледа темата. Виж колко е интересно на "тепиха". Жега е, трябва да се разпуска.
Тук стана като олимпиада!
Предаванията следват: от борба "свободен стил" - мъже към бокс категория "перо" - жени!!!
Взимам си бялото винце с пуканките и засядам...... Други? Местата са ограничени!
ПП
Ех, Melly, Melly, да си жива и здрава!
- probcho
- Активен потребител
nk7702n написа:poli_g написа:Melly написа:Мисия..... невъзможна.
Изложи теза, която да подлежи на оборване, такива изказвания от рода, "тая заповед няма да я чета..., "като гледам как сте се събрали на раздумка, отивам да работя", или" не всичко го пише в ЗКИР", не излагат никакви конкретни съждения, а са си чисто заяждане. Нямам нищо против конкретните спорове, но не се нуждая от излишни емоции и драми. Чакам конкретно мнение, което като опонент трябва да оборя.
Аз по-простичко от зададения към теб конкретен въпрос, на който все още нямам отговор- не мога да питам. Подминавам неуспешните ти опити да отклониш спора в насока личното ти емоционално настроение и поведение.
Нямам нужда да чета нечия заповед, така щото си има относими норми, които всеки юрист може да прочете и осмисли. Пишем именно за промяната ( в резултат на делба, разделяне и съединяване на имоти), вкл. начинът за нанасянето и в КК и КР , респективно за възникналите проблеми в тази връзка( как проектните номера стават окончателни) и ти меткаш, на невежите, че " всичко си пише в ЗКИР". Е, имам новина - ЗКИР не обяснява "всичко" ( навярно за това не можеш да ми отговориш на онзи прост въпрос), но с оглед деликатните ти мисли ще пропусна като дам шанс на "менторите" ти.
- Гост.
- Старши потребител
Тази сутрин, до преди малко, четах 28 нотариални акта, с приложени скици от АГКК на обектите, на индивидуални обекти (апартаменти, ателиета, магазини, гаражи) в груб строеж, разположени в новопостроена, невъведена в експлоатация, сграда. Всички индивидуални обекти си имат идентификатори, същите, които са посочени на скиците. Въобще и дума не става за "проектни" или някакви други условности.
То така си пише и в ЗКИР.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
probcho написа:ПП
Ех, Melly, Melly, да си жива и здрава!
Eх, probcho, probcho, бъди жив и здрав и ти!
-
Melly - Старши потребител
emilgrigorov написа:Тази сутрин, до преди малко, четах 28 нотариални акта, с приложени скици от АГКК на обектите, на индивидуални обекти (апартаменти, ателиета, магазини, гаражи) в груб строеж, разположени в новопостроена, невъведена в експлоатация, сграда. Всички индивидуални обекти си имат идентификатори, същите, които са посочени на скиците. Въобще и дума не става за "проектни" или някакви други условности.
Недейте така, г-н emilgrigorov, та Вие сте премъдрият наставник на всички "специалисти" и "неспециалисти" тук. Ако в железарията си купите поотделно сечивото и сапа, то това все още не Ви прави собственик на лопата - нали така? За да копаете с нея - трябва да сглобите двете части, нали? Опитайте (мислено) да приложите описаната от Вас схема към недвижим имот, представляващ парче земя, например - реално обособена част от нещо си - предмет на обстоятелствена проверка за признаване на правото на собственост по давностно владение. Тогава смисълът на т. нар. "проектен" идентификатор (зная, че няма такова нещо в закона и наредбите) би станал значително по-ясен.
Последна промяна vdggbg на 08 Авг 2012, 18:08, променена общо 1 път
-
vdggbg - Активен потребител
vdggbg написа:... Ако в железарията си купите поотделно сечивото и сапа, то това все още не Ви прави собственик на лопата - нали така? За да копаете с нея - трябва да сглобите двете части, нали? Опитайте (мислено) да приложите описаната от Вас схема към недвежем имот, представляващ парче земя, например - реално обособена част от нещо си - предмет на обстоятелствена проверка за признаване на правото на собственост по давностно владение. Тогава смисълът на т. нар. "проектен" идентификатор (зная, че няма такова нещо в закона и наредбите) би станал значително по-ясен.
Ставаше дума, да припомня, за индивидуални обекти в сграда, както и за това, че на Вас думичката "обект" Ви звучеше като лопата, а не като съставните и елементи (сап, джилезо и пирон, за предпочитане - употребяван). Не знам като как се отнесахте към чл.200.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
[/quote]
Аз по-простичко от зададения към теб конкретен въпрос, на който все още нямам отговор- не мога да питам. Подминавам неуспешните ти опити да отклониш спора в насока личното ти емоционално настроение и поведение.
Нямам нужда да чета нечия заповед, така щото си има относими норми, които всеки юрист може да прочете и осмисли. Пишем именно за промяната ( в резултат на делба, разделяне и съединяване на имоти), вкл. начинът за нанасянето и в КК и КР , респективно за възникналите проблеми в тази връзка( как проектните номера стават окончателни) и ти меткаш, на невежите, че " всичко си пише в ЗКИР". Е, имам новина - ЗКИР не обяснява "всичко" ( навярно за това не можеш да ми отговориш на онзи прост въпрос), но с оглед деликатните ти мисли ще пропусна като дам шанс на "менторите" ти.[/quote]
Че аз ти отговорих, макар и със закъснение, защото не мога да съм на разположение по всяко време. В по - горен пост на тази страница ти дадох отговор на въпроса. Може и да не си ме разбрала. ЗКИР не обяснява всичко. Дава отговор на въпроса що е то идентификатор и относно начина на отразяване на характеристиките на имотите в КК. Проектните номера стават окончателни след промяна на КК и трябва да има вписване на промяната по смисъла на чл. 6 от ПВ вр. с чл. 60 от ЗКИР. Друг е въпросът, че проектни номера като правно понятие го няма нито в закона, нито в някоя наредба.
Относно заповедта, просто беше първото нещо, което ми попадна от цитираната тема, изборът беше случаен.
Нямам нужда да чета нечия заповед, така щото си има относими норми, които всеки юрист може да прочете и осмисли. Пишем именно за промяната ( в резултат на делба, разделяне и съединяване на имоти), вкл. начинът за нанасянето и в КК и КР , респективно за възникналите проблеми в тази връзка( как проектните номера стават окончателни) и ти меткаш, на невежите, че " всичко си пише в ЗКИР". Е, имам новина - ЗКИР не обяснява "всичко" ( навярно за това не можеш да ми отговориш на онзи прост въпрос), но с оглед деликатните ти мисли ще пропусна като дам шанс на "менторите" ти.[/quote]
Че аз ти отговорих, макар и със закъснение, защото не мога да съм на разположение по всяко време. В по - горен пост на тази страница ти дадох отговор на въпроса. Може и да не си ме разбрала. ЗКИР не обяснява всичко. Дава отговор на въпроса що е то идентификатор и относно начина на отразяване на характеристиките на имотите в КК. Проектните номера стават окончателни след промяна на КК и трябва да има вписване на промяната по смисъла на чл. 6 от ПВ вр. с чл. 60 от ЗКИР. Друг е въпросът, че проектни номера като правно понятие го няма нито в закона, нито в някоя наредба.
Относно заповедта, просто беше първото нещо, което ми попадна от цитираната тема, изборът беше случаен.
Последна промяна nk7702n на 08 Авг 2012, 18:19, променена общо 1 път
- nk7702n
- Старши потребител
Така е - прав сте. Но, понеже стана въпрос за това що е "проектен" идентификатор, и кому е нужен той - малко се увлякох, като че ли. Моля, простете великодушно.
-
vdggbg - Активен потребител
Не знам като как се отнесахте към чл.200.
emilgrigorov този път моля да ми повярвате ни най-малко не искам да се заяждам с Вас, но ако става въпрос за чл.200 ЗУТ - наистина си признавам! Не ми стига акъла да разбера по какъв повод го навързахте в системата. Вярно, като че ли мимоходом някой го спомена но?......
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
julyanvonemona написа:....ако става въпрос за чл.200 ЗУТ - наистина си признавам! Не ми стига акъла да разбера по какъв повод го навързахте в системата. Вярно, като че ли мимоходом някой го спомена но?......
Можеш и повече.
- Гост.
- Старши потребител
Мирча Кришан написа:Краставицата ... и съдържа 98% вода.
Та, какво ... чл. 200 ?
Последна промяна emilgrigorov на 08 Авг 2012, 22:05, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorovНикога не съм блестял в литературата и от Вас научавам че този гек е от Нушич, но добре си спомням 60-те на миналия век когато тази скороговорка я изпълняваше Мирча Кришан.Бранислав Нушич написа:
Краставицата съдържа ... и 98% вода.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
julyanvonemona написа:Можеш и повече
А трябва ли, а poli_g!
Ако нямаш двоен стандарт- мисля, трябва, но явно куртоазията пречи да се назовават нещата с истинските им имена. От друга страна ще проявя разбиране и към крехката черупка, която държиш в ръка.
По повод споменаването на Нушич ( разбира се Емона е прав за автора на цитата), но все таки препоръчвам неговата "Анвобиография". Настоящата тема твърде много наподобява сюжетната линия в книгата, но за разлика от случващото се тук, последната ще разсее скуката.
Бъдете здрави.
- Гост.
- Старши потребител
julyanvonemona написа:emilgrigorovНикога не съм блестял в литературата и от Вас научавам че този гек е от Нушич, но добре си спомням 60-те на миналия век когато тази скороговорка я изпълняваше Мирча Кришан.Бранислав Нушич написа:
Краставицата съдържа ... и 98% вода.
Незабавно се поправих
Нещо се бях отплеснал по Нушич
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Ура! България би, не - направо размаза Германия на волейбол, а пък aspida си би камшика нанякъде.
- petko_a
- Потребител
Назад към Строителство и регулация
|
|