начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Разминаване на регулацията с кадастралната карта

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Разминаване на регулацията с кадастралната карта

Мнениеот emilgrigorov » 13 Фев 2012, 23:08

Ааа, и ти си запознат с тези инструменти за изясняване на междусъседски отношения и най-вече на имотни граници и палави летни кухни :D , доразвити и художествено пресъздадени в цял жанр от световното киноизкуство - този на уестърна :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот igeo_ood » 13 Фев 2012, 23:11

Ако използваха такива планове за дигитализиране, каквито petko_a е показал в онзи линк, то постиганата точност от трансформация в рамките на 1метър си е истинско геройство. Тогава petko_a спокойно може да си премести оградата с 1 м и нека някой да го оспори.
ИГЕО-интелигентните геодезически решения
www.igeo-bg.com
igeo_ood
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 13 Фев 2012, 23:11

gremlin написа:Ако регулацията не е променяна от 1998 г., но има леко разминаване между регулационните линии и влязлата в сила нова кадастрална карта, това означава ли, че имотът има неуредени сметки по регулация? Всъщност скиците съвпадат почти напълно с изключение на една чупка, която е отрязана от нашия имот в кадастралната карта. Там съседът си е построил незаконна лятна кухня, която навлиза в имота ни. Навремето е получил разрешение от нашия съсобственик да строи на границата на имота. Подозираме, че той има намеса в отрязване на въпросната чупка, защото се мъчи да спаси незаконната си постройка. Главният архитект на общината на района твърди, че имаме неуредени сметки с двата съседни имота.
1.Ако се окаже, че имаме неуредени сметки, кой на кого дължи обезщетение? Защото получаваме безумното обяснение, че трябва да купим собствената си земя от съседа.
2.Продаваме имота. В предварителния договор сме записали, че продаваме поземлен имот, в който има по-малко по площ УПИ. Малка част от имота е означена като предвидена за отчуждаване в необозримото бъдеще за разширение на улицата. Това е коректно отразено в предварителния договор и купувачът се е подписал, че купува имота в този вид. Възможна ли е такава сделка с поземлен имот, а не с УПИ? Попадаме ли под забраната на §6 от ПР на ЗУТ, заради "неуредени сметки със съседа"?
3. Нотариусът отказа да осъществи сделката. Друг нотариус ни каза, че нямаме неуредени сметки. Платихме ново измерване и задействахме процедура за отстраняване на кадастралната "грешка". Тя щяла да продължи дълго. Имаме чувството, че се намираме в параграф 22 и някой ни прави на луди.
4. Откъде можем да вземем документ за това дали имаме такива сметки и кой на кого дължи?

Най - добре се консултирайте с адвокат, който да направи съответните справки за имота и да Ви даде най - разумния съвет. При необходимост, той ще Ви насочи и към друг подходящ специалист. Трябва да се прегледат документите Ви, досега нямаше нито един точен отговор на въпросите Ви, всичко си остава в рамките на някакви предположения и хипотези - може да е от това, но може и да е от друго.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот petko_a » 13 Фев 2012, 23:20

emilgrigorov написа:Ааа, и ти си запознат с тези инструменти за изясняване на междусъседски отношения и най-вече на имотни граници и палави летни кухни :D , доразвити и художествено пресъздадени в цял жанр от световното киноизкуство - този на уестърна :D

Запознат съм, носят се легенди, ама това не е заради плановете. Те онези планове конфликти не са пораждали.
petko_a
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 13 Фев 2012, 23:22

igeo_ood написа:Ако използваха такива планове за дигитализиране, каквито petko_a е показал в онзи линк, то постиганата точност от трансформация в рамките на 1метър си е истинско геройство. Тогава petko_a спокойно може да си премести оградата с 1 м и нека някой да го оспори.

igeo_ood, за каква всъщност точност на трансформация говориш и ти, при положение, че регулацията ти е ПО ИМОТНИ ГРАНИЦИ!!! а имотните граници са в едни други листа, кадастрални листа им викат :D .

Лелееее :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот petko_a » 13 Фев 2012, 23:27

emilgrigorov, караш вараш и пак към София го удариш. И какво като имотните граници са в кадастралните листа? Да не говорим, че повечето от тях неодобрени.
petko_a
Потребител

Мнениеот Гост. » 13 Фев 2012, 23:34

Мъжкия род на кифла отколе съм кръстила кроасан- толкоз по въпроса за кулинарията.

Чета темата и се питам като как давате категорични заключения за работата на този или онзи специалист без да сте видели нито един лист, доверявайки се на компрометирано поднесена фактология? Всички, ако не сте поднасям извинения към отстъпващите, се втурнаха да обясняват как архитекта и геодезиста на фирмата били лаици( не точно, но така излиза).
Някой специалист да ми обясни макар заповедта от 86г. да е меродавна ( щото се заключи, че била за имотни граници), и при все да няма данни, че преди нея е извършено строителството, а последващата от 98г., където всъщност чупката е отнета ( като как няма данни) да не се явява проблем междусъседски? :roll:

То и тази от 98г. беше първа, ама отпосле излезе някоя от 86, та да не се получи, че на болната Пена съпруга починал.

Уместно, Петко, уместно- не е изолиран случай, а като да е привило да има проблеми относно тези заповеди. Опитът ми сочи, че на три поне две не са влезли в сила.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот petko_a » 13 Фев 2012, 23:49

poli_g написа:Мъжкия род на кифла отколе съм кръстила кроасан- толкоз по въпроса за кулинарията.

Чета темата и се питам като как давате категорични заключения за работата на този или онзи специалист без да сте видели нито един лист, доверявайки се на компрометирано поднесена фактология? Всички, ако не сте поднасям извинения към отстъпващите, се втурнаха да обясняват как архитекта и геодезиста на фирмата били лаици( не точно, но така излиза).
Някой специалист да ми обясни макар заповедта от 86г. да е меродавна ( щото се заключи, че била за имотни граници), и при все да няма данни, че преди нея е извършено строителството, а последващата от 98г., където всъщност чупката е отнета ( като как няма данни) да не се явява проблем междусъседски? :roll:

То и тази от 98г. беше първа, ама отпосле излезе някоя от 86, та да не се получи, че на болната Пена съпруга починал.

Уместно, Петко, уместно- не е изолиран случай, а като да е привило да има проблеми относно тези заповеди. Опитът ми сочи, че на три поне две не са влезли в сила.

Много правилно, много правилно!
petko_a
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 13 Фев 2012, 23:51

petko_a написа:emilgrigorov, караш вараш и пак към София го удариш. И какво като имотните граници са в кадастралните листа? Да не говорим, че повечето от тях неодобрени.

По-горе си пише какво. Респективно - и за кадастралната карта.
За каква точност, и на каква трансформация, когато регулационния план показва, че регулацията е по имотна граница. Просто чертаеш регулационната линия по имотната граница от кадастралната карта, и толкоз. Да, ама - не. И резултатът го виждате, в случая на gremlin. За съжаление, далеч не е единственият подобен.

petko_a, е накъде да карам-варам.
Разпокъсаният план от снимката ти е от София, говорехме за него, и давам пример за София.
А дали са одобрени, дали - не, дали части от тях, и кога, и как, и защо, тези неща при необходимост се премислят и доказват, това не е предмет на тази тема. Но, при всички положения, установил веднъж имотната граница, е недопустимо в разминаване с нея да чертаеш регулационна линия, когато по регулационен план двете съвпадат.
Всъщност, кога най-после ще започнеш да четеш и да мислиш?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 13 Фев 2012, 23:59

poli_g, моите уважения за демонстрираните кулинарни познания по отношение на кроасана.
А за останалото, видно е , че не сте прочела написаното в постовете тук, а по дискутирана материя сте изключително некомпететна, в което няма нищо срамно.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот petko_a » 14 Фев 2012, 00:00

Айдее, първо julyanvonemona не мислеше, сега и аз не мисля...
А как реши, че имотната граница от кадастралната карта съвпада с имотната граница от регулационния план?
А най-интересно ми е как пък реши, че онзи разкъсан план е от София?
Обясняваш как трябвало да се премисля, но това не ти попречи да даваш конкретни съвети и заключения без да си видял нищичко по случая.
petko_a
Потребител

Мнениеот Гост. » 14 Фев 2012, 00:06

emilgrigorov написа:poli_g, моите уважения за демонстрираните кулинарни познания по отношение на кроасана.
А за останалото, видно е , че не сте прочела написаното в постовете тук, а по дискутирана материя сте изключително некомпететна, в което няма нищо срамно.

Така де, по тази причина помолих някой компетентен да обясни. Нямам против вие да сте този.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 14 Фев 2012, 00:11

petko_a написа:Айдее, първо julyanvonemona не мислеше, сега и аз не мисля...
А как реши, че имотната граница от кадастралната карта съвпада с имотната граница от регулационния план?
А най-интересно ми е как пък реши, че онзи разкъсан план е от София?
Обясняваш как трябвало да се премисля, но това не ти попречи да даваш конкретни съвети и заключения без да си видял нищичко по случая.

Петко, като наблюдавате постовете в тая тема, не забелязвате ли, че май почти никой не дава конкретни и точни съвети, пък и изказът си е доста шеговит. Така че, не се сърдете на хора като Емил Григоров, очевидно не си е поставил за цел да дава професионални съвети тук. Ако беше така, щеше да поиска да разгледа извадки от РП, от КК, да задава разни въпроси и т.н. Пък и решаването на такива важни проблеми не е за форум, има си съвсем други начини - консултации със специалисти в дадената материя чрез реална среща и обсъждане на наличната документация по конкретния казус.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 14 Фев 2012, 00:13

petko_a написа:Айдее, първо julyanvonemona не мислеше, сега и аз не мисля...
А как реши, че имотната граница от кадастралната карта съвпада с имотната граница от регулационния план? ...

Обратно, petko_a, обратно.
А как достигнах до това заключение, няма да разбереш. Трябва ти опит, примерно 20 години, и евентуално - тогава.
julyanvonemona, както виждаш, спря да коментира казуса, когато стана дума за този план от 1986г. Просто не си наясно.
Както и да е, опитай се да се съсредоточавашш, да прочиташ думичките, и след това, хващайки се за лявото ухо, да мислиш. Не винаги се получава при теб, но може и да стане някой път.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 14 Фев 2012, 00:18

poli_g написа: ...Така де, по тази причина помолих някой компетентен да обясни. Нямам против вие да сте този.

Казусът е нерешим с дистанционни методи, насочих gremlin да търси адвокат, тя сподели , че си е намерила, и приключихме с мненията и съображенията.
А след това започна българската рапсодия. :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 14 Фев 2012, 00:22

Хайде да отговоря във вашия стил- моите уважения за музикалните ви познания, но след написаното от вас, смятам за уместно да ме просветлите относно "дистанционните ви методи за разгадаване на проблема".
Та?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот petko_a » 14 Фев 2012, 00:28

nk7702n, не знам като каква се явяваш на emilgrigorov та му адвокатстваш навсякъде в този форум.
Това като нищо конкретно ли е?
"Надявах се, че след вчерашните писания вече всичко е ясно.
Служителят от съответната фирма, издала Ви скицата, не е мислил, правейки я.
Ако действително разполагате е с копие от регулационния план, редно е да отидете отново в същата фирма, да им покажете на копието от регулационния план, че регулацията е по имотни граници и че регулационните и кадастралните линии съвпадат. И да си поправят скицата (да издадат нова)."
Та даже gremlin да ходела и да отказвала всякакви скици на които линийките й не съвпадали.
Браво, emilgrigorov, браво! Виждам че геодезията ти е толкова голямо хоби че си натрупал чак 20 години опит.
И съжалявам, но ми е писнало да споря с хора дето си мислят, че разбират от геодезия повече от геодезистите.
Колкото до това как julyanvonemona млъкнал, размисли има ли друго същество освен теб в този форум дето да раздава лични обиди към опонентите си.
petko_a
Потребител

Мнениеот nk7702n » 14 Фев 2012, 00:34

petko_a написа:nk7702n, не знам като каква се явяваш на emilgrigorov та му адвокатстваш навсякъде в този форум.
Това като нищо конкретно ли е?
"Надявах се, че след вчерашните писания вече всичко е ясно.
Служителят от съответната фирма, издала Ви скицата, не е мислил, правейки я.
Ако действително разполагате е с копие от регулационния план, редно е да отидете отново в същата фирма, да им покажете на копието от регулационния план, че регулацията е по имотни граници и че регулационните и кадастралните линии съвпадат. И да си поправят скицата (да издадат нова)."
Та даже gremlin да ходела и да отказвала всякакви скици на които линийките й не съвпадали.
Браво, emilgrigorov, браво! Виждам че геодезията ти е толкова голямо хоби че си натрупал чак 20 години опит.
И съжалявам, но ми е писнало да споря с хора дето си мислят, че разбират от геодезия повече от геодезистите.
Колкото до това как julyanvonemona млъкнал, размисли има ли друго същество освен теб в този форум дето да раздава лични обиди към опонентите си.

Петко, не съм никаква на никого в този форум. И не адвокатствам на никого. Изглеждате разумен и възпитан човек. Защо взимате всичко толкова насериозно? Мисля, че от време на време е полезно хората и да се шегуват, не смятате ли така? Особено във форума. :?:
П.П. Не мисля, че някой с нещо иска да Ви обиди.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот petko_a » 14 Фев 2012, 00:40

Добре nk7702n ти си изключително некомпетентна, нямаш опит, не умееш въобще да мислиш, затова много не се обаждай.
Да не си помислиш сега, че те обиждам, о, не.
petko_a
Потребител

Мнениеот nk7702n » 14 Фев 2012, 00:44

petko_a написа:Добре nk7702n ти си изключително некомпетентна, нямаш опит, не умееш въобще да мислиш, затова много не се обаждай.
Да не си помислиш сега, че те обиждам, о, не.

Ееееее, зависи от тона, по който го казвате, от смеещите се човечета - също. :P Личи си, ако човек е по - внимателен, дали е безобидна и незлоблива шега, дали е ирония и подигравка и дали е директна обида.
nk7702n
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация