начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Получаване на нотариален акт!? изтекъл акт 14

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Получаване на нотариален акт!? изтекъл акт 14

Мнениеот planemo » 07 Юни 2012, 13:42

Здравейте,

Вече 2ра година се опитвам чрез адвоката (и пълномощник) на инвеститора на сграда, в която имам жилище да си получа нотариалния акт. Въпросният адвокат отлага и мотае издаването на нотариален акт под предлог, че сградата е с изтекъл срок на акт 14 и комисия от общината трябва да мине, за да поднови въпросния акт. Според думите на въпросния юрист не може да се извържи нотариално прехвърляне на жилището на мое име. Сградата е построена, има ток и вода, макар и незаконни, в нея живеят около 7-8 семейства. Не е изграден трафопост за пълноценното токоподаване. Сградата няма акт 15, респективно акт 16. Ситуацията с въпросната сграда е на това положение, т. к. в един момент инвеститора си замина в родната държава и остави въпросния юрист и пълномощник да се занимава с този батак.

Как бих могъл да получа нотариален акт за жилището си, което съм платил, имам предварителен договор, имам разписки за платените суми? Възможно ли е да бъде издирен адвокат практикуващ в София, т. к. въпросното лице (юрист) си сменя мобилния телефон доста често с цел да не бъде търсено от собствениците в сградата? Как да постъпя в този казус?

Предварително благодаря на конкретни и коректни юристи, които професионално ще ми отговорят на въпросите :)
planemo
Нов потребител

Назад към Строителство и регулация