- Дата и час: 25 Ное 2024, 22:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
неизпълнение на влезнало в сила решение на съда
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
неизпълнение на влезнало в сила решение на съда
Здравейте, бих искал да помоля за компетентен съвет, защото вече не зная какво да предприема. Казусът е следния:На общинска земя сме построили къща, която е близнак, т.е. двама съсобственици в едно УПИ, като документи имаме някакъв договор за ползване с право на строеж, по онова време такива документи са давали.И така добре до преди 2 години, докато не разбрахме, че комшията е разделил УПИ-то на две и е закупил от общината неговата част, като интересното е че при закупуването на неговата част общината мести границата между нас в единия ъгъл с 3 метра, с което ме ощетява и буквално пред прозореца на дома ни става двор на комшията, и това без да са ни уведомявали по какъвто и да било начин.Заведохме дело срещу решението на общината - спечелихме го като в решението пише границата да остане по калканната линия.Комшиите обжалваха и пак спечелихме делото и във ВАС. Но дотук добре само дето след като подадохме документи да си закупим УПИ-то от общината и те ни изготвиха скица по техния си начин т.е. без да изпълнят решенията на съда. И сега понеже не сме се занимавали с подобни въпроси, моля за компетентна помощ или съвет от препатили по въпроса, тъй като и аз и баща ми не работим и не живеем в общината, ни е страшно трудно и скъпо всеки ден или седмица да ходим в общината, а и не знаем към кого да се обърнем.
- veskomushkov
- Нов потребител
Re: неизпълнение на влезнало в сила решение на съда
Имате влязло в сила съдебно решение границата помежду Ви с комшията да мине еди-как си. Това е чудесно, но, за да се случи, трябва да се измени действащия план за регулация. Това става с проект - един вид зор, който общината няма да си даде. Трябва да си намерите някой да Ви начертае необходимото (и да му платите, естествено - така, както е направил комшията Ви преди Вас), а общината, на основание на влязлото в сила съдебно решение, ще одобри така предложената картинка.
-
vdggbg - Активен потребител
Благодаря за отговора, но защо да трябва проект нали 20 години е било така и сега от преди една две години са внесли нов проект, който съдът е отхвърлил и би трябвало да си влезне в сила досега действащият план, иначе то това се превръща в някакъв омагьосан кръг. Поне така следва по пътя на логиката.
- veskomushkov
- Нов потребител
Изглежда, ще се наложи да оспорите и сделката, с която общината е продала на съседа. Малко сложно е.
След това - изменение на регулационния план. А кой ще го прави и плаща, това е отделен въпрос.
Говорете с адвоката, който Ви е представлявал по делото. Интересно ми е, какво мисли той по въпроса. Щот така нещата са до "под кривата круша" май май
След това - изменение на регулационния план. А кой ще го прави и плаща, това е отделен въпрос.
Говорете с адвоката, който Ви е представлявал по делото. Интересно ми е, какво мисли той по въпроса. Щот така нещата са до "под кривата круша" май май
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Ами адвоката каза че трябва пак да се пуска няква искова молба или нещо такова , ама защо пак да се занимава съда щом като той си е казал думата.??????
- veskomushkov
- Нов потребител
veskomushkov написа:Ами адвоката каза че трябва пак да се пуска няква искова молба или нещо такова , ама защо пак да се занимава съда щом като той си е казал думата.??????
Кой вид съд си е казал думата административният, районният, окръжният или ВАС - съответно ВКС. От това поне ще разберем за какъв вид съдебно проидводство става дума.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
veskomushkov написа:Заведохме дело срещу решението на общината - спечелихме го като в решението пише границата да остане по калканната линия.Комшиите обжалваха и пак спечелихме делото и във ВАС.
-
vdggbg - Активен потребител
vdggbg написа:veskomushkov написа:Заведохме дело срещу решението на общината - спечелихме го като в решението пише границата да остане по калканната линия.Комшиите обжалваха и пак спечелихме делото и във ВАС.
vdggbg благодаря! Признавам, че не бях внимателен!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|