начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

нов и стар кадастрален план

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

нов и стар кадастрален план

Мнениеот az13 » 30 Яну 2004, 17:09

Колеги , виждам от сходната тема , че е интересна и актуална .Аз имам следният казус.
През 1966г. село Х има изработен кадастрален план , и на база на него, е изработен при спазване на принципите на ЗСТУ регулационен план.През 2000г. на същото село Х , е изроботена нова кадастрална карта,съобразена с ЗКИР, в която има съществени различия с кадастъра от 1966г. Одобрена е с влязла в сила Заповед. Поради липса на средства обаче , не е изработен план за регулация .
Въпросът ми е -кои е актуалния кадастрален план ?
az13
Младши потребител

Re: нов и стар кадастрален план

Мнениеот lu » 01 Фев 2004, 22:36

sa zakasnenieq prostete. Regulacionniqt plan 6te prevarne imotnite granici v deistvitelni, razbira se sled zaplawtane na smetkite po regulaciq. za tezi smetki vagi 4len 110 ot ZZD, obwtiqt davnosten srok. V momenta ozna4ava, 4e ne e prilogen plana i nikoi ne 4erpi prava po nego= ako ste propusnali da atakuvate po administrativen red, mogete samo sadebno i s rewenieto da pusnete molba za popalvane na kadastara.
lu

Мнениеот борис лаз » 02 Фев 2004, 00:05

въпросът е не кой е актуалния кад. план, а кой е в законна сила.
процедурата е категорична - предходния кад. план е отменен с влизането в сила на новия кад. план от 2000г.; важно обстоятелство е обаче факта, че към 2000г. дефиницията за "кадастрална карта" доста се различава от сегашните разпоредби, но както и да е; важното в случая е, че е създаден порок между обстоятелствата, които отразява кад. план /като инструмент за обозначаване на границите на имотите и трайните знаци/ и предвижданията на рег. план;
в този случай не е важно дали се разминават новият и старият кад. план или новият кад план и регулац. план, а наличието на административен порок;
единствен възможен подход - изработване и процедиране на нов рег. план.
борис лаз

Мнениеот julyanvonemona » 04 Мар 2012, 21:56

...единствен възможен подход - изработване и процедиране на нов рег. план.

по отношение положенията създадени с кадастралната карта новият регулационенплан не е никакъв изход.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация