начало

ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система

Решението за промяня на предназначението губи своето правно

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Решението за промяня на предназначението губи своето пра

Мнениеот julyanvonemona » 25 Ное 2011, 19:30

Позволявам! Къде ще ходя!?
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот goblin » 01 Дек 2011, 20:44

Не позволявайте, ако не сте убеден. Светът е пълен с професори.
goblin
Потребител

Мнениеот bordo_77 » 07 Яну 2012, 18:55

Понеже имам вече решение на комисия по чл.17, в момента съм на етап "Заповед и одобряване на ПУП-ПЗ", а след това ми предстои втора комисия по промяна на предназначението и заплащане на държавната такса, не ми става ясно:
1. В какви срокове след влизане на решението за промяна на предназначението на земята и заплащане на таксата, трябва да предприема действия по издаване на разрешение за строеж, за да не загуби сила последното решение на комисията по чл.17.

2. В какъв срок от издаване на разрешение за строеж, трябва да започна строителство.

3. Това означава ли че в един момент ще се наложи да се повтори цялата процедура по промяна на предназначение от начало до край.

Предварително благодаря на отговорилите тук.
bordo_77
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 08 Яну 2012, 12:04

1. В какви срокове след влизане на решението за промяна на предназначението на земята и заплащане на таксата, трябва да предприема действия по издаване на разрешение за строеж, за да не загуби сила последното решение на комисията по чл.17.
2. В какъв срок от издаване на разрешение за строеж, трябва да започна строителство

Колкото може по бързо! Ако не влезете в срока по изменените разпоредби на §25 ПРЗ на ЗОЗЗ отговора на въпроса ви
3. Това означава ли че в един момент ще се наложи да се повтори цялата процедура по промяна на предназначение от начало до край.

ще е полужителен!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот bordo_77 » 08 Яну 2012, 21:28

Сега чета промените в ЗОЗЗ и там са записани следните срокове:

(5) (Нова - ДВ, бр. 39 от 2011 г.) Решението за промяна на предназначението на земеделската земя губи правно действие, когато:
1. в тримесечен срок от съобщаването по реда на чл. 24а не е заплатена таксата по чл. 30, или

2. в тригодишен срок от влизането в сила на решението за промяна на предназначението не е поискано издаването на разрешение за строеж на обекта, или

3. в 6-годишен срок от влизането в сила на решението за промяна на предназначението изграждането на обекта не е започнало.

Разбирам че таксата трябва да си платя в срок от три месеца, разрешение за строеж трябва да поискам до три години и трябва да започна да строя в срок до шест години от влизане на последното решение на комисията в сила.

Надявам се да не греша.
bordo_77
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 08 Яну 2012, 23:00

Така е!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация