начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

давностно владение

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: давностно владение

Мнениеот aspida » 19 Мар 2010, 18:07

...освен ако скицата не се издава служебно, във връзка със съдебно или административно производство.

Благодаря Ви magodeoz, това ми е напълно достатъчно!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
aspida
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 19 Мар 2010, 18:12

Вероятно ще се учудите, като разберете колко много имоти са урегулирани с абревиатура "общ.", без да имат каквото и да било отношение към общинската собственост.

хич даже не се учудвам, ако сте разбрали правилно бих се учудил на обратното!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 19 Мар 2010, 18:17

Е те затова се чудя какво точно дело водят срещу общината щатските наследници? След като фамилията с овците, козите, прасковите и орехите е владяла имота без прекъсване, значи няма ТКЗС, АПК или други форми на колективизация - ergo, няма възстановяване?
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 19 Мар 2010, 18:29

Още повече, че най- вероятно и по други причини имота не е "бил в състояние" да бъде "обобществен" в кюпа на "общонародната собственост"!
magodeoz, ти обаче можеш да накараш aspida, която виждам че те следи, сериозно да се замисли относно това, нейните подопечни какво дело и срещу кого да водят
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот ivan33 » 06 Дек 2010, 20:32

Записването на имот в регистъра на друго лице или на държавата, няма отчуждително действие, а информационно и не лишава собственика от право на защита. От значение е този на когото е записан далии се намира във владение или не и от там начина на защита . Административните органи не са компетентни да се произнасят досежно владението. За това си има съд и нотариус. А човек може да завладее имот, който няма сбственик, така и имот укойто има незаитерррисован такъв. Общинските органи нямат право да не издават скица макар и служебна в едно нотариално производство. Защо владелеца изобщо трябва да ходи на съд. Същата работа може да свърщи и нотариус.Общината трябва да издаде служебна скица. И да декларира дали имота е общински . Ако няма акт за ДС преди 89г. , значи не е бил одържавяван, което става ясно и от факта , че е владян от една фамилия. Е, тогава как общинатта ще има АОС ? Как го е придобила ? По давност? Та това не е безстопанствен имот и не е владян от нея? Я им проверете актовете за общинска собственост , въз основа на какво са издадени и атакувайте този документ или ги оставете да оспорят те акта на владелеца. Ако случайно не ви издадат служебна скица - жалете!Напълно се присъединявам към magodeoz . Както винаги перфектно успява да схване инай-заплетения казус. С удоволствие и интерес го чета и много ми е помогнал за изясняване на много неща,без дори и да подозира. За което му благодаря! Дай боже всекимо този късмет да попадне на адвокат като него. Желая му здраве и успех! А Аспида като умно другарче бързо схвана как трябва да действа !
ivan33
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Дек 2010, 11:03

А за да се издаде скица, заявителят трябва да се легитимира като собственик и/или носител на ограничени вещни права, освен ако скицата не се издава служебно, във връзка със съдебно или административно производство.

ivan33, нека условно приемем, че правя исторически анализ за графичните изображения на кадастралните планове през различни времеви периоди. Мисля си че опрян на чл.42 от КРБ мога да поискам необходимите кадастрални данни на произволлен имот от произволно населено масто съвсем официално.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 08 Дек 2010, 19:39

Той кадастърът по принцип е публичен. Официалният документ, каквото е скицата, е друго нещо.
magodeoz
Активен потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация