- Дата и час: 25 Ное 2024, 18:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
необходими документи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
20 мнения
• Страница 1 от 1
необходими документи
имаме УПИ 2800кв.Искаме да си сложим от металните халета 500 кв.Имотът е фирмен.Имаме виза за проектиране, но не искаме масивно строителство.Граничим с регулация. Какви документи трябва да приготвяме.Бяха ни казали ,че за такива халета са с друг статут ,не като масивното строителство.
- doreta7012
- Нов потребител
Re: необходими документи
doreta7012 написа:имаме УПИ 2800кв.Искаме да си сложим от металните халета 500 кв.Имотът е фирмен.Имаме виза за проектиране, но не искаме масивно строителство.Граничим с регулация. Какви документи трябва да приготвяме.Бяха ни казали ,че за такива халета са с друг статут ,не като масивното строителство.
А кой е бил източникът.
Някой от някакъв форум ли?
-
Melly - Старши потребител
doreta7012 написа:Бяха ни казали ,че за такива халета са с друг статут ,не като масивното строителство.
Че какво им е на статута на онези, другите, от масивното строителство?
- bgarch
- Потребител
doreta7012 написа:имаме УПИ 2800кв.Искаме да си сложим от металните халета 500 кв.Имотът е фирмен.Имаме виза за проектиране, но не искаме масивно строителство.Граничим с регулация. Какви документи трябва да приготвяме.Бяха ни казали ,че за такива халета са с друг статут ,не като масивното строителство.
Какво имате предвид като казвате "граничим с регулация"?
Това за статута да не би да се отнася за какво е отреден парцела? В каква зона попада имота?
- probcho
- Активен потребител
probcho . Най-вероятно става въпрос за имот който граничи с регулирана територия Но! не е в нея! Идеята е още малко и хоп готово!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Момчета, я се замислете дали на вЪпросителя му се следва изчерпателен отговор, ей така -
стоейки си на топло и питайки, белким някой му/й отговори.
стоейки си на топло и питайки, белким някой му/й отговори.
-
Melly написа:...я се замислете дали на вЪпросителя му се следва изчерпателен отговор...
Страхувам се точно от това, ако doreta7012 не получи отникъде изчерпателен отговор на тези "прости" и "елементарни" въпросчета. И за думичката "сложим" преди металното хале. Че тогава, мамо мила... Може да гледаме сеири по телевизията.
- bgarch
- Потребител
bgarch Melly е стоманено твърда. Разбира се че и тя и ние знаем какво пита doreta7012. Аз и Melly[/b],разбираме, че питането е с цел попълване на информация - от тук от там, и след това да си наеме ефтин колега, когото да "зареди" с оформени инструкции на базата на тук добитите знания. До колко обаче това е лоялно поведение спрямо професионалните процесуални защитници е друг момент. Аз поне винаги гледам да поддържам повече теоритичното ниво на казуса с оглед библейската истина - "който има очи да види, който има уши - да чуе". В повечето случай не давам конкретни наставления какво да се прави по конкретен казус. Айде де! Десетилетия на ред съм търкал бюрата на ведомствата и съвестно съм се обучавал за да мога днес нещичко да знам. Та това не са ли пари за осребряване днес?
Последна промяна julyanvonemona на 23 Ное 2010, 17:40, променена общо 1 път
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Да, момчета.
Точно това исках да кажа - УВАЖАВАЙТЕ себе си, ЗА ДА ВИ УВАЖАВАТ.
За мен е удоволствие да си бъбрим,
тъй като се разбираме от половин казана дума.
Живи и здрави!
Точно това исках да кажа - УВАЖАВАЙТЕ себе си, ЗА ДА ВИ УВАЖАВАТ.
За мен е удоволствие да си бъбрим,
тъй като се разбираме от половин казана дума.
Живи и здрави!
-
Прави сте, разбира се, да разчитате на възнаграждение за труда си. Но, за да се продаде една стока, трябва поне да се изложи на витрината.
- magodeoz
- Активен потребител
magodeoz написа:Прави сте, разбира се, да разчитате на възнаграждение за труда си. Но, за да се продаде една стока, трябва поне да се изложи на витрината.
Абе не съм видяла "Майбах" на витрина...., все още.
Само се чу, че от последния модел ще бъдат произведени и пуснати на пазара само 100 бройки.
-
Хей ги тук. Виртуална, но - витрина. http://www.maybach-manufaktur.com/
Пък и не всички имат възможности да притежават лимузина. Ако има място за сравнение, де.
Пък и не всички имат възможности да притежават лимузина. Ако има място за сравнение, де.
- magodeoz
- Активен потребител
Melly пак намери начин да изтъкне че знаменателя и клони към безкрайност.
- fbr65
- Потребител
Никой няма абсолютно никакъв шанс да постигне нещо, ако поне не си го пожелае.
- magodeoz
- Активен потребител
Здравейте,моля за пояснения по следните въпроси:
Имам собствена земеделска земя в която искам да построя постройка съгласно наредбата,от 35кв.метра.Земята в единия край има голяма денивелация и имам идея да построя помещение под земята но в наредбата не намерих изисквания към строителството под земя.
Моля,за разяснения какво трябва да се направи за узаконяване или регистриране на подземното строителство.
Предварително Ви благодаря.
Й.Стефанов
Имам собствена земеделска земя в която искам да построя постройка съгласно наредбата,от 35кв.метра.Земята в единия край има голяма денивелация и имам идея да построя помещение под земята но в наредбата не намерих изисквания към строителството под земя.
Моля,за разяснения какво трябва да се направи за узаконяване или регистриране на подземното строителство.
Предварително Ви благодаря.
Й.Стефанов
- jordan1
- Нов потребител
jordan1 написа:....и имам идея да построя помещение под земята но в наредбата не намерих изисквания към строителството под земя.
Йордане, първо- ако ще говорим за "узаконяване" на вече извършено строителство, по- добре да отидем в друга тема, за премахване на незаконно строителство. Там процедурите са други.
А ако не си почнал да строиш, то няма и какво да узаконяваш. По тази наредба, по която си тръгнал да искаш разрешение, няма да можеш да получиш такова за подземен етаж. Има и други начини да построиш такава сграда, с подземен етаж, върху собствената си земя. Обърни се към архитекта си, той ще ти ги каже.
- bgarch
- Потребител
bgarch написа:По тази наредба, по която си тръгнал да искаш разрешение, няма да можеш да получиш такова за подземен етаж.
И защо не?
- magodeoz
- Активен потребител
Защото текста казва- ...едноетажни стопански постройки със застроена площ до 35 кв.м..... Понятието "етаж" пък е определено в ЗУТ. Затова не може.
Освен ако не съм разбрал въпроса и Йордан не иска да строи САМО подземен етаж. Тогава не би трябвало да има проблем.
Освен ако не съм разбрал въпроса и Йордан не иска да строи САМО подземен етаж. Тогава не би трябвало да има проблем.
- bgarch
- Потребител
Понятието "застроена площ" - също. Затова може и да може. Архитектът ще каже.
- magodeoz
- Активен потребител
20 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|