Здравейте,
Пиша ви с молба за съвети и помощ отностно следния казус. Преди три години родителите ми купиха панален апартамент, след което наеха фирма да направи ремонт. Усвоихме две тераси, от която едната съвсем малка за кухненски бокс. Не сме издавали терасите напред нито сме махали носещи стени-запазихме сводовете. Изградено е с итонг. За жалост до нас съседката се оказа възрастна жена която е подавала жалби срещу целия блок. Подала е без наше знание и срещу нас. След това получихме известие че незаконно сме извършили този ремонт. Питахме фирмата която ни го прави и според нея не се изисквало разрешение за подобни реконструкции, след което те приключиха работата си, уверявайки ни че не е трябвало да вадим такова разрешение. след време ние се разтърсихме и се оказа, че е трябвало разрешение. Тъй като ние наистина не бяхме запознати /което не ни оправдава/ внесахме молба в кметството за разрешение, която в последствие ни казаха че е изгубена. После викахме архитект, който удостовери, че нанесените промени са в рамките на допустимото. събрахме и декларация от съседите, че сме закупили апартамента в подобен вид само че с винкелна конструкция. Всичко това го дадахме на занимаващите се с нашия случай в РДНСК. Те се оплакаха че нашата съседка им е стара познайница-т.е. постоянно виси при тях и настоява да ни съборят. Искам да подчертая че не сме ходили да се разправяме с нея и да й се караме-все пак е възрастна жена. След известно време получихме писмо че дължим глоби от по 300 лв за двете тераси-платихме ги и помислихме че това е края. След около половин година обаче получихме писма, че трябва да съборим терасите доброволно до 14 дни или те ще ни ги съборят. Веднага се обърнахме към адвокат и обжалваме. Вече месеци се насрочва и точи делото но адвоката не дава надежди- Изхарчихме сума пари /които така и така прежалихме/, но нервите който родителите ми изхабиха са безценни-баща ми дори сега е в болница. Искам да попитам за съвети какво може да се направи в конкретния случай. Чудим се дали ако родителите ми препишат апартамента на мен и брат ми какво става с делото. Моля дайте съвети.
Предварително благодаря.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 16:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Дело за усвоена тераса на жилищен апартамент
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Дело за усвоена тераса на жилищен апартамент
После викахме архитект, който удостовери, че нанесените промени са в рамките на допустимото
Защо този архитект не ви направи нов проект като за ново изпълнение, щом всичко е в законовите норми?
Защо този архитект не ви направи нов проект като за ново изпълнение, щом всичко е в законовите норми?
-
wladi - Потребител
Re: Дело за усвоена тераса на жилищен апартамент
wladi, викали са архитект след като се е "обърнала колата" Сега всички са виновни-съседката, фирмата, архитекта, .....
Няма допустимо, има законосъобразно!
Имат адвокат! Иска се отмяна на Заповед No...../.... на Началника на РДНСК (предполагам). Всичко вече е в ръцете на адвоката! Той си знае и ако има нужда от съвет, ще си го потърси. Но и него е трябвало да потърсят преди издаването на заповедта, евентуално да я предотврати
Няма допустимо, има законосъобразно!
wladi написа:Пиша ви с молба за съвети и помощ отностно следния казус
Имат адвокат! Иска се отмяна на Заповед No...../.... на Началника на РДНСК (предполагам). Всичко вече е в ръцете на адвоката! Той си знае и ако има нужда от съвет, ще си го потърси. Но и него е трябвало да потърсят преди издаването на заповедта, евентуално да я предотврати
- anserk
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|