начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

покупка на апартамент на зелено от некоректен строител

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

покупка на апартамент на зелено от некоректен строител

Мнениеот escapee_pictures » 19 Апр 2010, 13:46

Здравейте,
Потърпевши сме от покупка на апартамент на зелено от некоректен строител. Вече 5 години ни лъже, че ще построи апартаментите, платили сме му 90%, прехвърлил ни е нотариално правото на строеж с отлагателно условие. Той е пред фалит, има вече няколко запора. Един от съседите ми се е консултирал с адвокат, той му е казал че при фалит банката (която му е направила запорите) ще ни вземе апартаментите. Не знам това възможно ли е, и ако да, какво да направим за да не случи?
Сградата в момента е на груб строеж, всъщност е така от 1 година.
escapee_pictures
Нов потребител

Re: покупка на апартамент на зелено от некоректен строител

Мнениеот Melly » 19 Апр 2010, 17:36

escapee_pictures написа:Здравейте,
Потърпевши сме от покупка на апартамент на зелено от некоректен строител. Вече 5 години ни лъже, че ще построи апартаментите, платили сме му 90%, прехвърлил ни е нотариално правото на строеж с отлагателно условие. Той е пред фалит, има вече няколко запора. Един от съседите ми се е консултирал с адвокат, той му е казал че при фалит банката (която му е направила запорите) ще ни вземе апартаментите. Не знам това възможно ли е, и ако да, какво да направим за да не случи?
Сградата в момента е на груб строеж, всъщност е така от 1 година.

Не се свършихте....., да не казвам какви.
Бива ли такова плиткоумие, а? Като си помисля и колко сте платили на кв.м., бррррррррр, направо настръхвам.

Аз с удавници не се занимавам.
Успех!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 19 Апр 2010, 17:43

Извън мнението на Melly, което като цяло споделям, не вярвам, че санкциите срещу некоректния строител ще Ви засегнат, ако сте имали благоразумието да купите правото на строеж без тежести, и същото не е погасено по право. Нямате обаче много време, ако хронологията Ви е коректна.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот escapee_pictures » 19 Апр 2010, 17:50

благодаря ви, само да поясня че баба ми е купила апартамента без наше знание и сега се чуди какво да прави

magodeoz написа:Нямате обаче много време, ако хронологията Ви е коректна.

няма тежести правото на строеж, но не разбрах горните ви думи. за какво нямаме много време?
escapee_pictures
Нов потребител

Мнениеот magodeoz » 19 Апр 2010, 18:01

За да придобиете имота "на груб строеж", най-добре отново без тежести.
magodeoz
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация