начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

Разрешение за ползване на мелница

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разрешение за ползване на мелница

Мнениеот julyanvonemona » 22 Фев 2010, 17:02

От ходене по мъките, та чак до този форум!
"С проекти и издадено разрешение за строеж от 1994г. съм построил в имота си малка мелница с амарикански машини та дрънка! Нямам спор със съседи с никой но с РДНСК- Бургас имам! Оказа се че мелниците - независимо от големината им съгласно една тяхна наредба (не мога да цитирам в момента номера и) трябвало да се приеме от държавна приемателна комисия(ДПК), ако беше с надзорна фирма - лесна работа! Дойдоха, написаха си домашното, после отстранихме пропуските и пр., но едно нещо не можем да отстраним - имотът нямал "устройствен статут" (бил извън регулация). Затова не могли да ми издадат акт16 и разрешение за ползване.Лично се заинтересувах! Имотът ми представлява парцел VІ-23 от кв.25 по плана на селото от 1925г.Под заглавието на плана някой е написал с червено "Квартали 6,7,8 24,25,26 и 31 са изключени от плана съгласно 216 ПМС", след което някой се е подписал без дори да си напише нито длъжността, нито името и толкова! Може ли РДНСК - бургас при положение че имам разрешение за строеж да се заяждат на дребно! Ако това е намек за рушвет -няма да ги огрее, по скоро ще туря една бомба и ще я гръмна, ама лев няма да им дам!"
Това е част от писмо на клиент на колегата ми който е правил проекта за мелницата. Аз от своя страна имам мнение но бих искал да го обсъдим. Моето мнение е, че ако единственият порок на тази мелница е липсата на "устройствен статут - РДНСК - Бургас не са прави, собственика на мелницата би могъл да сломи упорството им по съдебен ред - ако не е пропуснал някакви срокове. Вие какво мислите?
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Re: Разрешение за ползване на мелница

Мнениеот magodeoz » 22 Фев 2010, 19:41

viewtopic.php?t=40465#p391027
Тук пишете, че това постановление е отменено през 1990 г. Как тогава действа през 1994 г., че и към днешна дата?
magodeoz
Активен потребител

Re: Разрешение за ползване на мелница

Мнениеот julyanvonemona » 22 Фев 2010, 21:46

Вярно е 216 ПМС наистина е отменено но РДНСК -Бургас считат, че изключените квартали от регулацията са си изключени и там план няма. Т.е.те считат че са настъпили необратими последствия тогава, и че трябва наново включване. В същност последното съждение по отношение тяхното мислене си е чисто мое, но така предполагам, защото проявяват упорство.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация