Здравейте,
С подобен на моя проблем се сблъскват със сигурност една голяма част от българското население, но явно това не е достатъчно, за да се коригира закона за кадастъра и имотния регистър.
Защо въпреки вписване на имот в Агенцията по кадастъра в необходимите срокове и предоставяне на трасиране на имот - се констатират грешки.
В случая съм ощетена с приблизително 10% от имота си.
А реда при това положение е - проект за промяна на кадастрална карта, подписване на акт на непълноти и грешки и от страна на заитересования съсед. Той естествено няма полза да подпише и отиваме на съд...
ЗАЩО е необходимо това, след като имам документ за трасиране от ЛИЦЕНЗИРАН геодезист, което е правено на база извадка от кадастрален план. И това може да се провери, от всяко компетентно лице работещо в тази област.
...
На база на какво Многоуважаемите служители нанасящи имота в кадастралната карта могат да променят граничните ми точки.
Защо трябва да доказвам чрез съд, че притежавам нещо, за което вече съм предоставила на дълбокоуважаваната агенция ... не ми е ясно що за закони имаме ... и защо се усложняват елементарни неща ...утре може би ще трябва да доказвам и името си .
Ще се радвам на всеки коментар.
Благодаря Ви предварително!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 11:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с Агенцията по кадастъра
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с Агенцията по кадастъра
Последна промяна milena123 на 16 Фев 2010, 13:47, променена общо 1 път
- milena123
- Нов потребител
Re: Проблем с Агенцията по кадастъра
milena123 написа: ...утре може би ще трябва да доказвам и името си .
Благодаря Ви предварително!
...след името следва пола...
- usra_ovcova
- Потребител
С подобен на моя проблем се сблъскват със сигурност една голяма част от българското население, но явно това не е достатъчно, за да се коригира закона за кадастъра и имотния регистър.
Имай в предвид, че ЗКИР е един от най-добре подредените и най-пълни закони в държавицата ни. Не плюй толкоз връз него.
Естествено, че в ЗКИР има и някои недомислици. Точно в смисъла, в който ти си преценила, че трябва да има промени.
Защо въпреки вписване на имот в Агенцията по кадастъра в необходимите срокове и предоставяне на трасиране на имот - се констатират грешки.
Този текст показва, че не познаваш материята 'кадастър', ЗКИР, а и представа си нямаш за това, как се прилага закона.
Което е напълно естествено.
В случая съм ощетена с приблизително 10% от имота си.
Кофти се е получило. Съчувствия!
А реда при това положение е - проект за промяна на кадастрална карта, подписване на акт на непълноти и грешки и от страна на заитересования съсед. Той естествено няма полза да подпише и отиваме на съд...
Уви! Тук си права. Но гледайки само и единствено от собствената си камбанария.
А как ли изглеждат нещата от гледната точка на съседа ти?
ЗАЩО е необходимо това, след като имам документ за трасиране от ЛИЦЕНЗИРАН геодезист, което е правено на база извадка от кадастрален план.
Документът за трасиране не доказва собственост.
А кадастралният план, след като има одобрена кад.карта, вече е недействащ.
И това може да се провери, от всяко компетентно лице работещо в тази област.
Може да се провери трасирането. Но собствеността??
На база на какво Многоуважаемите служители нанасящи имота в кадастралната карта могат да променят предоставения от мен документ.
Едва ли служителите на СГГК са променили нещо в документите ти. За какви документи говориш и за какви промени става дума?
А ако искаш да кажеш, че служителите на СГКК не са взели в пред вид някой твой документ - това е друга бира. За какъв документ говориш?
Защо трябва да доказвам чрез съд, че притежавам нещо, за което вече съм предоставила на дълбокоуважаваната агенция ... не ми е ясно що за закони имаме ... и защо се усложняват елементарни неща ...
Такъв е редът! Законът е що-годе добър. Не може всеки сам, на основата на документите, които има, да променя кад.карта. Трябва да има ред. Редът е описан в ЗКИР и Наредба 3 ( детайлизираща ЗКИР)
...утре може би ще трябва да доказвам и името си .
Моля, без емоции. Впрочем, имената и днес се доказват, нали?
Знам, че моят коментар няма да ти хареса. Но разбери: ЗКИР е въвел ред. Преди ЗКИР - редът беше почти никакъв и разтеглив до немайкъде.
Все пак трябва да се радваш, че имаш одобрена какд.карта. Ако се налагаше да променяш кад.план - тогава щеше да видиш на какви недомислици щеше да се натъкнеш - още повече, че нито кметовете на общини, нито мнозинството от специалистите по кадастър в общините, са грамотни толкова, колкото началниците на СГКК.
Хубавото на ЗКИР е, че създаде ред. Много строг ред. Който ред много трудно може да наруши от служителите на СГГК. И това е предимството на ЗКИР.
И не забравяй за двете гледни точки: И твоята, и на съседа ти.
- l____
- Потребител
Хубавото на ЗКИР е, че създаде ред. Много строг ред. Който ред много трудно може да наруши от служителите на СГГК. И това е предимството на ЗКИР.
"Една лъжа повторена сто пъти става истина"
д-р Йозев Гьобелс
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
"Ние трябва да казваме истината, истината и само истината. Но - не цялата истина."
Д-р Йозеф Гьобелс
Д-р Йозеф Гьобелс
- magodeoz
- Активен потребител
magodeoz, посоченото от теб изказване не е на д-р Йозев Гобелс а на ген.Хинденбург! Сигурен съм!Не съм сигурен дали Йозеф или Йозев
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
И двата цитата се приписват на Гьобелс, непотвърдено.
- magodeoz
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|