- Дата и час: 22 Ное 2024, 03:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблеми с инвеститора на блок с Разр.за ползване от 2008г.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Проблеми с инвеститора на блок с Разр.за ползване от 2008г.
Проблема е неприятен. Сградата в центъра на София е с Разрешение за ползване от м.7/2008. Не беше довършен само тръбопровода захранващ абонатната. Месец 12/2008 правихме топлата проба. Минаха акт 15 и 16 за новоизградената топлопреноста мрежа с отклонение за три обекта: нашта кооперация, съседнтата на калкан и зад нашия парцел - блока на Бигла ІІІ. На 27-02-09 всички получихме в п.к. съобщения от инвеститора /естествено без подпис/, че докато петима съсобственика в ЕС с 10 помещения в кооперацията не се издължат към него относно ЧЕЗ - такса присъединяване, няма да получим разрешението за ползване за толопреносната мрежа на нашто отклонение. Става въпрос за почти 7000 лв., но това не е задължение на етажната собственост. Знам, че това е дребнаво изнудване, но не ми се губи време в скандали или съдебни зали. Аз съм член на Управителният съвет, заедно с Управителят на ЕС сме от възложителите на обекта. Има ли шанс да подадем молба в ДНСК за копие от разрешението? Не съм убедена, че се водим възложители и за топлопреносната мрежа. Ако можете помогнете, моля Ви!
- debora_1969
- Нов потребител
Re: Проблеми с инвеститора на блок с Разр.за ползване от 2008г.
Инстинктът Ви е правилен - в случая е важно да се запази самообладание и да се намери изход.
Доколкото разбирам, инвеститора е открил партида на негово име, пък не изпълнява последното си задължение - да направи отделните абонатни партиди.
Макар, че това май не може да стане - по Закона за енергетиката (няма да Ви цитирам пълното му име, защото е смешно като съкращение - ЗЕЕЕ), има отделна точка за присъединяване на абонати.
Сега, дори да допуснем, че вече на практика се е сбъднала мечтата на монополиста - да има една обща партида на блока, така, че - плащаш, не плащаш, сметката да се плаща, все пак се касае за Ваше доброволно намерение, което ТЕЦ-а трябва да подкрепя (мисълта ми е, че човек не прави дългове, когато се нанесе в ново, току-що построено жилище, това е един сигурен платец, за разлика от по-старите абонати, на които вече им е омръзнало самото жилище, искат нещо ново, но си го избиват, като не плащат парно, също така и типично по андрешковски - решават да не плащат).
Ето Ви една готова стратегия - заобиколете дебелия, охранен и сит кит, представляващ тялото на инвеститора (той вече се е наял с печалбите от Вас и сега сигурно симулира за пред данъчните колко е закъсал - не`ам 7 000 лева, направо строя на загуба) и водете разговор с ТЕЦ-а - мисля, че сега при непрекъснатите съдебни дела срещу Валентин Димитров, в ТЕЦ-а са истински приятели на хората.
Например - ходих да вадя партиди за нотариален акт - не само ме обслужиха, само дето не се сбиха помежду си, кой да ми направи справката.
Също - заплашете инвеститора, че поради здравословни проблеми, трябва да преминете на работа в Главно данъчно управление и го поканете да Ви гостува на новото работно място.
Доколкото разбирам, инвеститора е открил партида на негово име, пък не изпълнява последното си задължение - да направи отделните абонатни партиди.
Макар, че това май не може да стане - по Закона за енергетиката (няма да Ви цитирам пълното му име, защото е смешно като съкращение - ЗЕЕЕ), има отделна точка за присъединяване на абонати.
Сега, дори да допуснем, че вече на практика се е сбъднала мечтата на монополиста - да има една обща партида на блока, така, че - плащаш, не плащаш, сметката да се плаща, все пак се касае за Ваше доброволно намерение, което ТЕЦ-а трябва да подкрепя (мисълта ми е, че човек не прави дългове, когато се нанесе в ново, току-що построено жилище, това е един сигурен платец, за разлика от по-старите абонати, на които вече им е омръзнало самото жилище, искат нещо ново, но си го избиват, като не плащат парно, също така и типично по андрешковски - решават да не плащат).
Ето Ви една готова стратегия - заобиколете дебелия, охранен и сит кит, представляващ тялото на инвеститора (той вече се е наял с печалбите от Вас и сега сигурно симулира за пред данъчните колко е закъсал - не`ам 7 000 лева, направо строя на загуба) и водете разговор с ТЕЦ-а - мисля, че сега при непрекъснатите съдебни дела срещу Валентин Димитров, в ТЕЦ-а са истински приятели на хората.
Например - ходих да вадя партиди за нотариален акт - не само ме обслужиха, само дето не се сбиха помежду си, кой да ми направи справката.
Също - заплашете инвеститора, че поради здравословни проблеми, трябва да преминете на работа в Главно данъчно управление и го поканете да Ви гостува на новото работно място.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Варианта с адвоката ми е ясен, но е въпрос на много време до резултат. Не е проблем заплащането. Обърнах се за помощ, защото трябва да има и друг законов начин. Документите ни за партиди в Топлофикация АД са обработени още в началото на м.1/2009. Чакат само да приложим разрешението за ползване и примерно до седмица засичат основи по в-рите и почваме да получаваме сметки. В момента нямаме нито парно, нито топла вода и този шантаж просто ме вбесява. Има ли вариант, като възложители на строежа да получим копие от Разрешението за ползване директно от ДКВР. На въпросното разрешение за ползване на топлопреностната мрежа възложител вероятно се води Топлофикация АД. Има ли шанс Топлофикация да получава разрешенията от ДКВР по служебен път? Има ли шанс да заобиколим инвеститора и да набавим този документ директно от извора? Да си кажа честно без парно мога, но чакам топла вода вече 8 месеца. И не само аз, всички вече живущи на адреса са на нокти след полученото съобщение!
- debora_1969
- Нов потребител
Благодаря за съвета на ivan_lawyer. Писала съм в сайта на ДКВР за проблема, чакам резултат. В Топлофикация ще се ходи след празниците. Ще споделя дали сме се справили без да заведем съдебен иск и т.н. Благодаря на всички за мненията и съветите!
- debora_1969
- Нов потребител
попитайте тук,
доколкото знам разрешенията за ползване са достъпни в ДАГ
http://sofia-agk.com/index.php?option=c ... at&catid=6
доколкото знам разрешенията за ползване са достъпни в ДАГ
http://sofia-agk.com/index.php?option=c ... at&catid=6
- naughty
- Потребител
Цитирам Ви един мой клиент - еврей (еврей) - "Моят баща ме е учил, че на адвокат не се ходи - винаги трябва да се оправям съм, без адвоката".
- ivan_lawyer
- Старши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|