начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Изграждане на локално парно и увреждане на чужда собственост

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изграждане на локално парно и увреждане на чужда собственост

Мнениеот didiela1 » 12 Сеп 2015, 11:49

Здравейте! Имам нужда от помощ.
Майка ми живее в кооперация на три етажа. Нашия апартамент е на третия/ последен / етаж.
Съседите от първия етаж решиха да си направят локално парно с котел, локализирано в тяхната част на мазето. Тръбите за комина обаче, ги вкараха в общите комини.Тези комини се ползват с обикновени печки на дърва и досега не са давали дефекти. В резултат от това на втория и третия етаж на стените през,които минават комините избиха мазни черни петна / нямам представа какво се използва за гориво /, а в апартамента ,в който живее майка ми през стената излиза и дим, който обгазява жилището.
Пратих майка ми в общината за да поиска съдействие от администрацията и те учтиво са я напъдили. Пратили са я при избрания домоуправител на цялата кооперация.
Въпросната домоуправителка е избрана с идеята "колкото да имаме домоуправител" и тя не толкова учтиво казала на майка ми да се оправят трите етажа помежду си. Пратих майка ми в ХЕИ, защото изгорелите газове са възможна заплаха за здравето й. От там са й казали , че не е тяхна работа.
След това се наложи аз да ида на място/ живея в друг град/ и синът на собствениците, ми заяви,че трябва да си разбием нашата стена и да си направим ремонт на коминните тръби, защото проблема е при нас. За всеки е ясно,че отношенията са изключително обтегнати , а майка ми е на 85 години.
Лятото дойде и спряха да палят котела.
С днешна дата историята придобива вече комичен характер, защото собствениците на първия етаж изпитват затруднение в експлоатирането на общия комин/ явно котела не работи правилно/ и настояват да се направи ремонт на комина ,като за целта трите етажа съберат пари.Започнали са да тормозят хората на втория етаж, които също са възрастни и болни и майка ми. За сравнение, съседната кооперация също имат изградено локално парно , но са извели комина по външната стена със съответната документация.

Към момента половината жилище , в което майка ми живее е неизползваемо.Всичко в къщи мирише.В стаите/ спалните в случая/ има огромни черни, мазни петна. В таванските помещения по редицата на комина/ които са пак наши/ се стича мазна,черна субстанция, която майка ми редовно почиства.

На съседа на втория етаж във спалните му избиват също такива петна.

Изграждането на локално котелно парно не е съгласувано със собствениците и няма протокол от общото събрание за гласуването на това.
Имам нужда от правен съвет и ми трябва адвокат.
didiela1
Нов потребител

Re: Изграждане на локално парно и увреждане на чужда собстве

Мнениеот lakavitsa » 15 Сеп 2015, 09:45

идеята "колкото да имаме домоуправител" е почти повсеместна. Позволявам си за го заявя. "Проблемът е при вас или ония" е твърде волно изказване. Коминната част е обща част за всички собственици на апартаменти в тази предполагам сграда в режим на етажна собственост. А те колко са собствениците на тези 3 или повече етажа? По тоя спор ще трябва да се отнесете до съда и ще се наложи с помощта на адвокат и вещо лице да докажете, че вината не е във и вашето семейство или собственици.
lakavitsa
Потребител

Назад към Етажна собственост