начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Въпрос за ремонт на покрив в кооперация?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за ремонт на покрив в кооперация?

Мнениеот professionalbg » 20 Юли 2012, 19:52

След забележка премествам въпроса си тук :)
Здравейте, моето семейство има проблем! Живеем в жилищна кооперация(блок) и живеещите в блока решиха да правят ремонт на покрива на блока.Ние сме собственици на два апартамента в блока и ни съобщиха, че поради тази причина трябва да платим двойна цена-така било по закон? Всички други ще платят по 320 лв. за един апартамент, а ние трябва да платим 640 лв. за два апартамента? Не питам дали е справедливо да плащаме толкова, а така ли е по закон-могат ли да ни задължат да платим двойно? Много ще съм благодарен, ако някой ни отговори, ние сме бедно родопско семейство, имаме и деца, и двойната цена ще ни затрудни сериозно... :(
professionalbg
Нов потребител

Re: Въпрос за ремонт на покрив в кооперация?

Мнениеот TheOldMan » 20 Юли 2012, 20:31

За да сме по-точни - плаща се съобразно процента идеални части, притежавани от всеки собственик. Така че ако вие имате 2 боксониери по 50 квадрата, а някой има мезонет 150 квадрата - той би трябвало да плаща повече. Но ако апартаментите са с приблизително еднаква квадратура често се практикува заплащане по равно от всеки апартамент. Вие си имате 2 - ще трябва да платите 2 вноски.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Re: Въпрос за ремонт на покрив в кооперация?

Мнениеот lakavitsa » 21 Юли 2012, 16:44

Освен ако процентният им дял от общите части, на собствениите на ет.собственост не се различава драстично. При случаите със собственици самотни пенсионери с по 200-300 лв. пенсия всяка стотинка разлика за отделните мес.вноски в негова полза го успокоява неимоверно.
lakavitsa
Потребител

Назад към Етажна собственост