начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

нанесени вреди от теч в застраховано жилище

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

нанесени вреди от теч в застраховано жилище

Мнениеот niki72 » 20 Юли 2011, 15:57

Идваха вещите лица, снимаха, смятаха, после получих определена сума пари която няма да стигне дори за материалите... А течът който идва извън жиллището - вероятно от съсед си продължава... Сега имам една стая която не мога да ползвам. Няма смисъл да правя ремонт. Първо трябва да се намери и спре теча...
След като се установи източника на теча имам ли право да искам обезщетение и от кого? Ако е от вертикален щранг и ако е от мръсен канал на мивка или душ или от смесител или от недобре свързан бойлер. Кое е ЕС и кое е собственост на съседа? Логично е само вертикалните ВиК инсталации да са ЕС или греша?
niki72
Нов потребител

Re: нанесени вреди от теч в застраховано жилище

Мнениеот trando58 » 20 Юли 2011, 23:37

niki72 до колкото си спомням,не си за първи път във форума.че да задаваш такива елементарни въпроси.Най-вероятно истината е друга,но ако приемем,че ти е правен ремонт след експертиза от съответни длъжностни органи ....и т.н. как така се чудиш по дяволите,че течът ти продължава.Ами значи някой не си е свършил работата както трябва. Предизвикай наново проверка с мотива,че наводнението продължава,а кой ще плаща накрая ще се разбере. Като не Ви харесва компенсацията,заведете дело по ГПК и там предявете претенциите си в пълен размер,в това число и за морален тормоз например. Адвокат Ви трябва.
trando58
Потребител

Re: нанесени вреди от теч в застраховано жилище

Мнениеот kirile » 23 Юли 2011, 15:52

Аз също имам теч от вертикалния щранг в тоалетната ми , който е обща част. Подадох заявление до районната администрация , дойде специалист на оглед , който се състоеше само в едно поглеждане и даде предписание Управителя на ЕС да свика ОС , което да вземе решение по въпроса , въпреки че в заявлението си поисках да се установи произхода на теча , от това предписание не става ясно кой е причинителя и ми е много интересно как ОС ще вземе адекватно решение за технически въпроси , от които ще зависи от кого да се заплати ремонта , след като ОС не е специалист по ВИК ?
kirile
Потребител

Назад към Етажна собственост