макар да виждам, че тук основно става въпрос за етажна собственост, все пак съседи са не само хората обитаващи една сграда и в тази насока аз имам същия въпрос.
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
Ще съм благодарен за всички съвети!
|
|
stedy_steve написа:Здравейте,
макар да виждам, че тук основно става въпрос за етажна собственост, все пак съседи са не само хората обитаващи една сграда и в тази насока аз имам същия въпрос.
През един двор от нашата къща има ресторант, в който почти всяка събота и неделя, понякога и на обяд, и вечер, а и в момента (макар да е сряда) се провеждат сватбени тържества. Музиката е много силна, а да не говорим, че обикновено е изключително "циганска", нямам нищо против циганите, но това трудно се понася. Вече на сън ми върви "...давай, давай, не се подигравай...". Полицията, чийто двор е на същото разстояние, от другата страна на ресторанта, се прави на разсеяна. На въпрос защо не ги предупредят, след като музиката "бичи" след полунощ, отговарят с "Ама къде е тази музика?", а тя се чува в стаята на дежурния.
Има ли законово основание и ред, по който да накараме представителите на общината и полицията да предприемат някакви мерки за ограничаване на шума?
Има ли някаква процедура или правило, чрез което да поискаме извеждането на този тип забавления извън жилищния район?
georgiev_sfbg написа:(2) Собственик или обитател в сграда или отделен вход в режим на етажна собственост, който наруши правилата за вътрешния ред в етажната собственост и създаде безпокойство, по-голямо от обичайното, за другите собственици и обитатели, се наказва с глоба от 50 до 150 лв., когато е физическо лице, или с имуществена санкция от 200 до 500 лв., когато е юридическо лице.
wladi написа:1. Сменяване на жилището, няма етажна собственост няма проблем, двора да е по голям, за да няма същия проблем със съседите.
user02 написа:Това означава ли, че никой не може да си прави ремонти?
magodeoz написа:Защо решихте, че действието се развива в Столична община?
stedy_steve написа:Здравейте,
През един двор от нашата къща има ресторант, в който почти всяка събота и неделя, понякога и на обяд, и вечер, а и в момента (макар да е сряда) се провеждат сватбени тържества. Музиката е много силна, а да не говорим, че обикновено е изключително "циганска", нямам нищо против циганите, но това трудно се понася. Вече на сън ми върви "...давай, давай, не се подигравай...". Полицията, чийто двор е на същото разстояние, от другата страна на ресторанта, се прави на разсеяна. На въпрос защо не ги предупредят, след като музиката "бичи" след полунощ, отговарят с "Ама къде е тази музика?", а тя се чува в стаята на дежурния.
Има ли законово основание и ред, по който да накараме представителите на общината и полицията да предприемат някакви мерки за ограничаване на шума?
Има ли някаква процедура или правило, чрез което да поискаме извеждането на този тип забавления извън жилищния район?
toni_sf написа:до-naughty да и ти си прав щом от една статия се ръководиш защо по добре не каза в кой брой на ДВ е публикувано
naughty написа:наредба 1 е отменена от съда
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/ ... _v_sofiia/
тука доста теоритици се навъдиха. я пробвайте реално и тогава говорете.
подпис: изпатил
toni_sf написа:до-andy70 тогава кажи съда като отмени някой закон или наредба къде се публикува защото трябва и да се запознаят и обикновенните граждани все пакили да си четат ежеседмичната преса
tino76 написа:user02 а с тапи за уши пробвал ли си? Вече се продават много висококачествени, спират около 90% от шума и като им свикнеш после няма да искаш да си ги извадиш от ушитепробвай, не се занимавай с безумните съвети тука.....
naughty написа:с наредба 1 може да си избършете .........ето само, реално не работи. имам тесте писъмца напред-назад с Община, СО, даже с Герджиков си писахме, Полицията си питаше ушите, до СДВР се поразходих след жалба за бездействие, и тем подобни. Общо 30 писма, жалби, констатации и тем подобни. Резултат - НУЛЕВ. Държавата не работи.
ИЗПАТИЛ
georgiev_sfbg написа:"Всеки народ си заслужава управниците, всеки народ е достоен за своето правителство." /Георг Хегел/
naughty написа:georgiev_sfbg написа:"Всеки народ си заслужава управниците, всеки народ е достоен за своето правителство." /Георг Хегел/
съгласен съм на 100%. И пак опираме до кофти мат'рял
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 20 госта