начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Помогнете как да си реша проблема с теча

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помогнете как да си реша проблема с теча

Мнениеот georgieva_bs » 08 Апр 2013, 11:37

Здравейте, Моля Ви за съвет по следният казус :
Имам проблем със съседа над мен който не обитава жилището си, тъй като живее в др.град и меко казано не му пука за останалите. Проблема е ,че част от моя таван в стаята се явява негов под на открита тераса вседствие на което аз имам влага , течове,паднала мазилка и множество мокри петна по тавана.Три години вече ходя по мъките и водя безуспешна борба , хиляди разговори и разправии, но без успех . Исках като хората да се разберем дори предложих аз да направя за моя сметка ремонта ,тъй като аз съм потърпевша ,за да не се стига до съдилища, разправии и хабене на нерви , но уви , категорично ми беше отказан достъп за отстравяването на проблема , явно с криви хора с хубаво няма да стане . Понеже сградата е гаранционна все още виках стоителя ,който дойде и потвърди че проблема е от терасата на съседа , но съседа като чу ,че без къртене няма да стане съвсем отказа всякакви разговори с думите "Проблема е твой ,решавай си го , мен не ме занимавай -търси си някакво решение ,но аз тераса няма да къртя" . Това е съвсем накратко казуса който вече трета година не мога да реша . Обърнах се тук в този форум с молба да ме насочите как да процедирам , да ми препоръчате някой адвокат който да ми помогне или е имал практика по такъв казус , или към кого да се обърна в смисъл има ли инстанция в България която да защити правата на хората в такива случаи .Вече незнам всеки вдига рамене и казва оправяй се .Ще съм ви много благодарна за мнения , препопъки , стъпки по които да се тръгне все пак и един път завинаги да си реша този проблем , че е жалко да не можеш да си ползваш жилището .
georgieva_bs
Нов потребител

Re: Помогнете как да си реша проблема с теча

Мнениеот georgieva_bs » 08 Апр 2013, 12:13

Няма ли кой да помогне ????
Препоръчайте ми адвокат в гр.Бургас ,който да помогне с решаването на проблема ми .
Оставям мейл prolett25@abv.bg
georgieva_bs
Нов потребител

Мнениеот georgieva_bs » 08 Апр 2013, 14:16

Браво юристи , няма ли решение моя казус , никой ли не може да даде съвет .В практиката никой ли не се е сбъсквал с такова чудо .Хайде Моля Ви help me
georgieva_bs
Нов потребител

Мнениеот lakavitsa » 11 Май 2013, 23:59

не съм юрист, но все пак не става ясно от това което сте написали колко души сте в сградата, колко собственика сте в нея, има ли учредена структура на етажна собственост, регистрирана ли е където трябва?
lakavitsa
Потребител

Мнениеот TheOldMan » 12 Май 2013, 00:06

Важно е да се провери дали терасата е собственост на съседа отгоре или е "усвоен" допълнително покрив.
Ако съседа е собственик на терасата, се обърнете към архитект или инжинер-конструктор. Той да ви изготви становище на какво се дължи теча. После обяснявате на съседа, че започвате ремонт на стените и тавана у вас и ще му предоставите сметката, тъй като неговата собственост уврежда вашата. Там... с нотариални покани ли ще го правите, с писма с обратна разписка ли ще е ... нямам представа. Опраявате криво-ляво следите и пробвате в съда. Ако веднъж го накарате да плати фактурите по ремонта, следващия път вече ще може да си позволите по-скъпи майстори :) На 3-я път съм сигурен че ще разбере че ремонта на терасата ще му излезе по-евтино.
Разберете - спора ви е от частен характер, не разичтайте на никаква институция за това. А с неразбрани хора има само един начин - като им се бръкне в джоба.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот bgarch » 13 Май 2013, 17:54

В 90% от случаите на покрив- тераса хидро- и топлоизолациите не се изпълняват както трябва. Причините за това са много- или лошо проектно решение, или липса на проектно решение (зависи в каква фаза са изработени проектите), или строителят е променил проектното решение на покрива.
В случая сградата е в гаранционен срок и строителят е длъжен да оправи дефектите в покрива. За чия сметка- обикновено за сметка на строителя, освен ако той докаже, че дефектът се дължи на някой от другите участници в строителството- проектант, консултант, възложител.
Покривът - тераса в качеството си на покрив е обща част на сградата. Как точно да стане ремонта при положение че собственикът на апартамента над Вас и на терасата не дава да се ремонтира тази обща част- това следва да Ви каже компетентен адвокат. Аз не съм юрист и съм дотук!
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот lakavitsa » 18 Май 2013, 22:42

и така не се разбра, в тази сграда има ли създадена структура на етажната собственост с управителни и контролни органи. Органи създадени и функциониращи съгласно ЗУЕС.
lakavitsa
Потребител

Назад към Етажна собственост