начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Проблем със Софийска Вода и въпрос относно топлофикация

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем със Софийска Вода и въпрос относно топлофикация

Мнениеот dream1984 » 05 Сеп 2012, 05:19

Така имаме 1 проблема:

1. Имаме общи нужди 1600! кубика, 86 апартамента сме и само 7-8 са без водомери на база.....студената вода ни е по 60-80лв което е безобразие.....някой има ли идея от какво може да се получава това, гледахме водомерите но всичко там изглежда ок отчитане и т.н. Мисля, че сега има изравняване и за това е толкова много, защото от около година имаме по 500-600 кубика общи нужди но и това е адски много...
Имало някакви възвратни клапи които ако не работят всяка вечер водата се връщала обратно след глвания водомер а сутрин пък обратно нагоре и понеже водомера не върти назад се получавали такива лошотии....

2. Имаме деликатна ситуация в която хора от блока се опитват да изключат парното събирайки подписи....пълно безумие тъй като блока ни е 20 етажа, няма залепени блокове, няма и блокове които да пазят завет и общо взето ще настане ад, въпроса ми е искам да хвана всички които крадат парно, ясно е че не е подсъдимо все още но може ли чрез решение на общото събрание да се направи комисия която да направи 1-2 пъти проверка в зимния сезон по апартаментите кой си сменя радиаторите и кой не....аз отделно ще сложа термо камера (услуга предлагана от топлофикация) за да разбера какво що...
dream1984
Младши потребител

Re: Проблем със Софийска Вода и въпрос относно топлофикация

Мнениеот emilgrigorov » 05 Сеп 2012, 07:23

По първия въпрос:
1. Кога е строен блокът?
2. Предполагам, водопроводната инсталация е на 2 височинни зони, едната - с хидрофори?
3. Дали има циркулационни кръгове и циркулационни помпи?
4. Има ли общ водомер?
5. Съветвам Ви да не пипате (с разни майстори) нищо по инсталацията , да събирате доказателства и да си търсите адвокат.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот TheOldMan » 05 Сеп 2012, 14:39

Заглавието на темата е леко неточно. Проблемите са с вашите съседи, не с монополите. Те си имат сграден водомер, имат си топломер на абонатната станция и това са единствените търговски измервателни уреди в сградата, по чиито показания те си искат парите. А това че вие се крадете помежду си тях изобщо не ги интересува. И едва ли ще си мръднат пръста да се занимават кой е крив и кой прав.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 05 Сеп 2012, 16:03

Имай предвид, че блокът е 20 етажен. Над 5-6 етаж е на отделни кръгове с хидрофори, от които кръгове налягането е по-високо от това в градския водопровод. При неработещи възвратни клапи и/или дефект в хидрофора, водата от горния кръг си се връща в градския водопровод, после същата пълни системата, и отново, и отново. Една и съща вода си минава през водомера безброй пъти, като отчита и напред, и назад. При сериозни доказателства парите за тази вода са си изискуеми.
Годината на построяване е от значение до толкова, доколкото намираем ли е проектатът на сградата, каква е системата, какви са съоръженията, амортизации, дефекти ... Възможно е при монтирането на общия водомер да са възникнали част от горните проблеми. Проектантът е най-компетентен да каже, а и има правата.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Етажна собственост