начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Частна - обща собственост

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Частна - обща собственост

Мнениеот kaloian_bg » 02 Сеп 2012, 12:33

Здравейте,
Объркан съм от хипотезите на домоуправителя на нашия блок. Накратко:
1. 12-етажен блок. Апартаментите на последните етажи нямат козирки на балконите си.
2. Твърдението на домоуправителя е, че по тази причина балконите на въпросните апартаменти се явяват покрив на долните и по тази причина са обща собственост. Респективно, ремонтите трябва да са за сметка на блока.

Лично на мен ми е нелогично някак. Ако са `обща` собственост би трябвало да имам достъп до терасите на живущите на последните етажи ?!
kaloian_bg
Нов потребител

Re: Частна - обща собственост

Мнениеот julyanvonemona » 02 Сеп 2012, 12:54

Твърдението на домоуправителя е, че по тази причина балконите на въпросните апартаменти се явяват покрив на долните и по тази причина са обща собственост.

Ако са част от жилището Ви тези балкони не са обща собставеност, независимо че (може би) представляват покрив към долния етаж . Запазете споойствие!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Етажна собственост