начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Въпрос за собственост

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за собственост

Мнениеот colomba » 15 Юли 2012, 19:50

Здравейте,
Моля вашите мнения и съвети за следния случай:
Преди години за топлофицирането на две съседни 3-етажни къщи (по ПУРНЕС) с Решение на собствениците отдаваме на Топлофикация за безвъзмездно ползване моето мазе за обща абонатна станция. Всички останали собственици разполагат с големи жилища, килери и съответно с по 2 мазета, които са в ид.ч, % ...т.е. неотделени съдебно в граници. Само моето малко жилище е без килер и разполагащо само с 1 мазе, отделено с граници в НА и по тази причина ОС се наложи за отдаването му като не бях компенсирана с нищо от останалите собственици.
Към момента от всички собственици договорили това Решение - само аз, потърпевшата, съм "на линия", а останалите жилища са с нови собственици - купувачи или наследници.

Относно Топлофикация - ясно, че ще си държат безвъзмездно абонатната станция докато е в сила договора с тях. Питанката ми е:
1. Какви правни възможности имам срещу лишаването ми от собственото ми мазе , което е задължителна част към жилището и по ЗУТ да бъда компенсирана с ползване на помещение -обща избена пералня от нашата ЕС. Следва ли съседната ЕС да плаща наем за ползване на помещение в нашата ЕС?

2. При промяна на собствеността изцяло както е в случая за всички жилища без моето - мога ли с общо ОС за двете ЕС да предявя искане за горните компенсации към новите собственици (купувачи и наследници )...или те са си купили договарянето ми с бившите собственици заедно с жилището, а наследниците го наследили?:)

И последно в случай, че горните възможности са нефелни -
Аз и сестра ми имаме необходимите ид.ч. ОЧ да прекратим договора на нашата къща
с Топлофикация и сме съгласни и на този краен вариант. Ако, обаче съседната къща не се откажат от парно - нали все пак правно няма как да си държи аб. станция у съседите и ще трябва да си я премести в тяхно мазе?

Предварително 1001 благодарности на отзовалите се :)
colomba
Младши потребител

Назад към Етажна собственост