начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Дайте малко акъл

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дайте малко акъл

Мнениеот aspida » 21 Яну 2017, 17:18

Има ли ограничение за минимална повърхност при делба на ПИ в урбанизирана територия?
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
aspida
Потребител

Re: Дайте малко акъл

Мнениеот Melly » 21 Яну 2017, 20:53

aspida написа:Има ли ограничение за минимална повърхност при делба на ПИ в урбанизирана територия?

:D Твоят (вж. заглавието на темата) в недостиг ли ти е?
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот aspida » 22 Яну 2017, 21:20

Признавам да, а Вие защо питате? Нуждаете ли се от пояснение?
Аватар
aspida
Потребител

Мнениеот Melly » 22 Яну 2017, 21:41

aspida написа:Признавам да, а Вие защо питате? Нуждаете ли се от пояснение?

Ех, Емонски, Емонски..., а сега aspida...
Необходимо ли е да ти заявя, че не се нуждая от пояснения. Чудесно разбирам какво питаш, но нямам никакво желание да ти отговоря.
Това е последицата от твоето демонстрирано неуважение към мен. Каквато попара си си надробил, такава ще сърбаш.
Така че, оставям те в чужди ръце... Колкото могат, толкова. :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот teogeo » 23 Яну 2017, 00:47

aspida написа:Има ли ограничение за минимална повърхност при делба на ПИ в урбанизирана територия?

чл. 19 от ЗУТ и за минимална повърхност има, и за лице има... ... Там изрично се говори за ниско жилищно застрояване, обаче. Ако, например, УПИ-то е голо (незастроено), и страните решат да не е жилищно (да си построят по едно гаражче и/или магазинче), тези ограничения не важат.

P.S. Преди години бих се учудил, че архитект задава такъв въпрос, но... с течение на времето човек започва все по-малко се учудва на нещата, които животът му сервира. Наскоро един друг архитект спомена, че тепърва мислил да се запознава с правната страна на ЗУТ (?!). Какво ли е вършил досега с "неправната страна на ЗУТ" - не смея и да си помисля. Но, няма да критикувам - във всяка гилдия има от онези нещица, дето Беновска обича да ги мята по политиците.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот petko_a » 23 Яну 2017, 11:28

НАРЕДБА № РД-02-20-5 ОТ 15 ДЕКЕМВРИ 2016 Г. ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО, СЪЗДАВАНЕТО И ПОДДЪРЖАНЕТО НА КАДАСТРАЛНАТА КАРТА И КАДАСТРАЛНИТЕ РЕГИСТРИ Чл. 59. (1) При делба и разделяне се спазват изискванията за минимални размери и площи на поземлените имоти:
1. в урбанизирани територии - съгласно чл. 19, ал. 1 ЗУТ, а в случаите, когато за определяне на минимални размери, достъп и допустими отстояния от съществуващите строежи се изисква одобряване на подробен устройствен план (ПУП), заявителят представя на службата по геодезия, картография и кадастър мотивирано предписание (разрешение) за изработване на ПУП, придружено от скица с предложение за изменението му;
petko_a
Потребител

Мнениеот aspida » 23 Яну 2017, 11:45

Благодаря на всички включили се в отговора на зададения от мен въпрос.
А на Вас Melly специални благодарности! Успяхте да ме убедите,че в природата има фактори с висока степен на устойчивост.
petko_a по друг повод, вчера свалих посоченият от теб нормативен акт и е хубаво, че днес насочваш вниманието ми към конкретна негова разпоредба, но остава неизяснен един чисто юридически въпрос за който ще се наложи да потърсим още акъл!
Аватар
aspida
Потребител

Назад към Съсобственост и делба