начало

Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления

проверка на удостоверение за наследници

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

проверка на удостоверение за наследници

Мнениеот bodra » 06 Сеп 2009, 13:31

Бих искала да попитам следното.
Имам съмнения, че мои далечни роднини са продали имот без да ме включат в удостоверението за наследници и без да ме уведомят. Как мога да проверя това? Към какъв специалист трябва да се обърна? Предварително благодаря.
bodra
Нов потребител

Re: проверка на удостоверение за наследници

Мнениеот milletti » 06 Сеп 2009, 13:35

Ами проверете в нотариалното дело при съответния нотариус, какви документи са били приложени. Номерът на НА можете да видите в справка от АВ по ЕГН на някой от продавачите.
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Re: проверка на удостоверение за наследници

Мнениеот Гост. » 06 Сеп 2009, 15:47

bodra написа:Бих искала да попитам следното.
Имам съмнения, че мои далечни роднини са продали имот без да ме включат в удостоверението за наследници и без да ме уведомят. Как мога да проверя това? В АВ- СВ по местонахождение на имота. Можете да направите справка, както по имотната партида, така и по персоналната- на наследодателя. И съм скептична, че нотариуса ще ви даде достъп до нотариалното дело.Към какъв специалист трябва да се обърна? Можете и сам/а да си сторите нужните справки, но ако ви се пести време и нерви- наемете си адвокат. Предварително благодаря.

Според мен директно ви е нужен адвокат, че е твърде вероятно да водите дела. Но, след като твърдите, че далечни е родата- може и да не сте от кръга на наследниците.
Гост.
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба