начало

Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления

Мога ли да предотвратя делба или продажба?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мога ли да предотвратя делба или продажба?

Мнениеот natali5052 » 06 Авг 2009, 10:50

Здравейте,
Моят проблем е следният:
Баба ми почина преди 2 години и имаше 21 декара земи, които не са поделени. Има трима преки наследници - баща ми и двете ми лели. Аз съм отгледана от едната ми леля, тъй като нито майка ми, нито баща ми се интересуват. Имам брат, който е в чужбина и нямам контакт с него от 18 години. Имам и трима първи братовчеди, всички сме пълнолетни(аз съм на 23).
Къщата на баба и дядо бе оставена на баща ми, а земите на дядо ми бяха поделени. Баща ми е алкохолик и вече продаде неговата част от земите от дядо ми на негов братовчед и сега иска да се разделят земите на баба ми и също да ги продаде. Скоро разбрах, че се опитва да раздели земите по съдебен път.
Въпросът ми е: Мога ли да предотвратя делбата или продажбата на земите, или поне да бадат разделени между мен и братовчедите ми? Имам ли някакви права в случая?
В момента живея в чужбина и нямам възможност да се прибера. Ако мога да предприема някакви действия, мога ли да наема адвокат, който да движи нещата от мое име.
Благодаря предварително,
Наталия
natali5052
Нов потребител

Re: Мога ли да предотвратя делба или продажба?

Мнениеот sunrise » 06 Авг 2009, 10:55

Не можете да предотвратите съдебна делба или продажба, нито има начин да станете собственици при живи родители, без тяхно съгласие.
Ако е алкохолик, единственият вариант е да опитате поставяне под запрещение, но трябва конкретно да се съветвате с адвокат.
sunrise
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба