Една баба иска да ми продаде нивите си (на които е съсобственик заедно с други 14 наследници). Подготвила е документите, но се оказа че един от съсобствениците е в чужбина и така цялата работа засега пропада.
Вчера ми се обажда бабата и въодушевена ми разказва как в еди кой си брой на в-к ТРЕТА ВЪЗРАСТ пишело че съсобственици-сънаследници можели да "елиминират" (цитирам бабата) един от наследниците ако е в чужбина и да продадат без него.
Казах и че не съм чувал за такова нещо , но и обещах да проверя. Та затова питам тук.
- Дата и час: 27 Ное 2024, 11:10 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
В-к "Трета възраст" раздава правни съвети
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Re: В-к "Трета възраст" раздава правни съвети
И к`во, въртиш сучеш все за пустите му нивички питаш?
Нали така г-н инженер?
Нали така г-н инженер?
-
Melly - Старши потребител
Бабата пита чрез мен, нека да бъдем по-точни. Обещах и да питам, иначе не бих се излагал чак толкова.
- olioniko
- Младши потребител
Добре де пейстни статията от въпросния вестник, за да видим какъв съвет са и дали
- 111222333
- Младши потребител
olioniko написа:Бабата пита чрез мен, нека да бъдем по-точни. Обещах и да питам, иначе не бих се излагал чак толкова.
Хахахааааааа, естествено ще пита чрез теб.
Нали ти си заинтересованата страна Купувач.
НЕ НАМ
-
Melly - Старши потребител
Колега "пейстни" глагол ли стана или заместващо нарицателно на думата "дай".
Впрочем не сме в Америка, няма нужда от такова съкращаване на думите ни, впрочем нито печелиш от кратките изрази, нито губиш.
О.К.
Добре, прекланям се пред техниката, ама думата "пейстни" ми изглежда като чуждица.
Но пък наистина изразява доста смисъл - може да препечата госпожата, може да изпрати линк (тук вече тази дума се е наложила).
Та така си хортуваме по-малко.
Впрочем не сме в Америка, няма нужда от такова съкращаване на думите ни, впрочем нито печелиш от кратките изрази, нито губиш.
О.К.
Добре, прекланям се пред техниката, ама думата "пейстни" ми изглежда като чуждица.
Но пък наистина изразява доста смисъл - може да препечата госпожата, може да изпрати линк (тук вече тази дума се е наложила).
Та така си хортуваме по-малко.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Взимам си бележка от основателната критика
- 111222333
- Младши потребител
Ходих на сайта на "Трета възраст", но има достъп до стари броеве само за абонирани. Утре ще спра на някоя бензиностанция и ще погледна в текущия брой дали го има това "правно откритие". Акого има ще го "пейстна"
- olioniko
- Младши потребител
Ходих на сайта на "Трета възраст", но има достъп до стари броеве само за абонирани. Утре ще спра на някоя бензиностанция и ще погледна в текущия брой дали го има това "правно откритие". Акого има ще го "пейстна"
Нямате ли си друга работа.Понякога имам чувството,че аз не съм добре.Но като се натъкна на нещо подобно,поне се самоуспокоявам
- punisher
- Потребител
Напротив - търси аргументи срещу моята теза.
Но все пак, някой съдия ще се подразни от думата "пейстни".
Макар, че служителите към Министерство на доброто имат нерви и така нататъка.
Имат и Интернет, може да проверят думата като какво.
Но все пак, някой съдия ще се подразни от думата "пейстни".
Макар, че служителите към Министерство на доброто имат нерви и така нататъка.
Имат и Интернет, може да проверят думата като какво.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Пейстни е хубава българска думичка. Аз например, много обичам да употребявам словосъчетанието "Копи-пасте". И странно, хората ме разбират. Вярно, до сега не са ме питали какъв пастет да купят, но не е късно
- prnedev
- Активен потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|